Selecteer een pagina

De geheimen van levensgenieters #4: Belichaming

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De geheimen van levensgenieters #4: Belichaming” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10588″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

In de Bordeaux op een heuveltje tussen de wijngaarden en de pruimbomen ligt Plum Village. Hier stopt iedereen om de 20 minuten met waar ze mee bezig zijn om weer even contact te maken met het Nu. Een bel helpt je hieraan herinneren. Je stopt met wat je doet en volgt bewust met je aandacht de volgende drie ademhalingen. (Thich Nhat Han)
De tekst wordt door het hele boek onderbroken door sterretjes. Aan het begin van het boek word je gevraagd om bij elke ster die je tegenkomt even te stoppen en contact te maken met je lijf. Een geweldige uitnodiging in het boek “De kracht van het Nu”. (Eckhart Tolle)

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Ankeren in het nu

Zowel Thich Nhat Han, als Eckhart Tolle helpen ons de gewoonte van onze aandacht te doorbreken. Dit door bewust een moment in te lassen waarbij de aandacht verschoven wordt uit het denken naar het voelen. Het lijf en onze ademhaling is alleen in het nu te ervaren. Zo maken we via ons lijf contact met het huidige moment, daar waar ons leven zich afspeelt.

Waarom zit ik in mijn hoofd?

Het is in bepaalde mate denk ik voor iedereen herkenbaar dat je hoofd overactief is en maar niet wil rusten. En dat een kleine impuls van buitenaf een gedachtereeks ontketend die je een tijdje doet rond dwarrelen in je eigen wereld. Hoe komt het toch dat we bijna dwangmatig in ons denken zitten.

De belangrijkste reden waarom we massaal overmatig denken is simpelweg omdat ons lijf niet veilig voelt voor ons. De emoties en sensaties die in ons lijf gaande zijn voelen soms niet goed en we nemen onze toevlucht in het denken. En wanneer zowel het lijf als de gedachten storend zijn vluchten we nog hoger door te dissociëren. Dit is een woord uit de psychologie om aan te duiden dat je uit je lijf treedt en zelfs uit je hoofd. Het is dan niet mogelijk om informatie te verwerken en alles lijkt wazig.

 

Je lijf, de bron van heling

Het is heerlijk om een lijf te hebben. We kunnen voelen, proeven, zingen, dansen en seksen. Tegelijkertijd draagt ons lijf pijn en verdriet uit het verleden. Dit is omdat ons zenuwstelsel ooit niet heeft kunnen omgaan met een situatie. Het lijf heeft letterlijk een gebeurtenis niet kunnen verteren. Deze pijnen bij ons dragen kost energie en het beperkt ons gevoel van vrijheid. Zo kan het dat het niet lekker voelt om in je lijf te zitten soms. En onbewust stijg je langzaam naar je hoofd.

Je lijf is een bron van heling. Wanneer het genoeg ruimte, rust en levensenergie ervaart kan het zelfs de oude pijnen genezen. Dit is waarom belichaming zo belangrijk is voor de kwaliteit van ons leven. Door meer in contact te komen met ons lijf voelen we beter waar onze behoeftes liggen en wat gezond voor ons is. We kennen onze grenzen beter. We gaan met mensen om die ons voeden. Doen werk dat ons meer energie geeft. Bewegen meer in het tempo van ons lijf en zijn meer in contact met de natuur. Dit zorgt ervoor dat we meer levensenergie en vreugde ervaren en meer vertrouwen krijgen in ons lijf. Met dit vertrouwen en deze energie kunnen we ook de oude pijnen ontmoeten en deze helen. Zo ontstaat de vicieuze cirkel voor een belichaamd leven.

 

De geheimen van levensgenieters: lees ook de eerdere edities

Dit is de vierde editie van een serie blogs die op zich zelf staan maar ook op elkaar bouwen. Elke blog nodigt uit om een thema te onderzoeken die bijdraagt aan mooier leven. Eerder verschenen blogs zijn:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Een uitnodiging van Ehsan Ebadi

Ehsan Ebadi nodigt je van harte uit om in contact te komen met je levensenergie en vanuit deze kracht de blokkades te ontmoeten die je niet meer dienen. Om zo vrijer en levendiger door het leven te gaan. Je bent welkom voor het volgen van één van zijn workshops of een individuele sessie. Kijk voor meer informatie www.ehsanebadi.nl of kom op een dinsdagavond naar zijn les bij De Bewustzijn School. 

 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!