Selecteer een pagina

11.04.2017 | blog, Online School

De les die niemand je op school leerde: dapper worden doe je zo!

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De les die niemand je op school leerde: dapper worden doe je zo! – Roanne van Voorst” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5034″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wist je dat je kunt leren om dapper(der) te zijn? Om te durven doen, wat je eigenlijk zo graag wilt doen – ook al is het eng? Waarschijnlijk niet, want ‘angst lessen’ bestaan niet in het reguliere onderwijs. Zonde, vinden wij op de Bewustzijnschool. Want bang-zijn, of het tegenovergestelde daarvan: vrij zijn, bepaalt voor een groot deel hoe jij je in het leven voelt, en wat je eruit haalt. En het goede nieuws is: de mate waarin jij bang of juist dapper bent, kun je zelf voor een groot deel bepalen. Met de juiste docenten, veilige begeleiding en de meest effectieve leermethodes is dat niet alleen veel simpeler dan je nu misschien denkt, het is ook nog eens ontzettend leuk!

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

De mythe van de angsthaas

Eerst maar eens beginnen met de theorie: de meeste mensen geloven, ten onrechte, dat ze ofwel geboren zijn als ‘stoer’, ofwel als ‘angstig’. “Oh nee hoor, dat soort dingen durf ik niet. Ik ben zo’n angsthaas”, zeggen we over onszelf als iemand ons vraagt waarom we die ene, langgekoesterde droom niet waar proberen te maken (een lange reis maken in ons eentje, je baan opzeggen en een eigen bedrijf starten, met een luchtballon over het land zweven). Of, over iemand die we wel spannende dingen zien doen: “Ja, maar zij is zo’n stoere chick! Zij durft altijd alles!”

Door dit soort uitspraken lijkt het alsof ‘bang-zijn’ een karaktereigenschap van ons is, die onveranderlijk is. Dat is niet zo.

Dapper zijn kun je leren

Ik deed jarenlang antropologisch onderzoek naar angst, en leefde en werkte met de grootste waaghalzen ter wereld. Ik promoveerde een aantal jaar gelden op het onderwerp en publiceerde sindsdien verschillende boeken en academische artikelen over risicogedrag. Maar eigenlijk is alles wat ik in die jaren leerde in twee zinnen samen te vatten (en hey, we zitten hier nou eenmaal niet op een normale, saaie school, dus lappen tekst lezen is hier niet verplicht!): niemand wordt ‘dapper’ of juist ‘angstig’ geboren. Dapper-zijn is een vaardigheid die je kunt leren. Jij. Ook.

Levenskunst

Of je nu last hebt van hoogtevrees, spreekangst, rijangst of vliegangst; of je nu bang bent voor honden, liften, of om je baas of buurvrouw eens aan te spreken op hun egocentrische gedrag – je kunt leren om die angst te beheersen, en in veel gevallen is het zelfs mogelijk om hem voor eens en altijd te overwinnen. Er bestaan effectieve methoden voor, die je vaak gewoon thuis kunt oefenen.

Van visualisatie tot zelfhypnose; van het maken van een angst-analyse tot oefenen met falen – er bestaan tientallen, bewezen werkzame technieken die je kunt inzetten om zelf die stoere chick te worden, die alles doet, wat ze wil – ook als dat soms best een beetje eng is. En de meeste methoden zijn helemaal niet ingewikkeld (het is geen hogere wiskunde, dames en heren, het is Levenskunst!) – je moet alleen even weten welke methode bij jou, en je angst past.

(B)rave on!

Ik help je daar graag bij, in lessen op De Bewustzijn School, of via mijn online cursus, die binnenkort van start gaat (er is momenteel nog plek!). De online cursus kun je vinden op: www.fearlesslyfearful.com. Daarin leer ik je wat angst is, je leert inzicht te krijgen in je eigen angsten en hoe die jou beperkt, je leert hoe je haar leert beheersen, en je gaat toewerken naar het waarmaken van de verlangens die nu overschaduwd worden door je angsten. Uiteraard vertel ik je ook welke methoden ik zelf gebruik om mijn eigen angsten te lijf te gaan.

Geen studiebol? Vrees niet: aan toetsen en rapportcijfers doen we niet in deze lessen. Wat je er wel voor terugkrijgt: een gevoel van trots, op jezelf, omdat je niet langer je angst laat bepalen wat je wel en niet doet in je leven, en een gevoel van vrijheid, omdat je leeft naar je verlangens, en niet naar je angst. En geen durfal? Ook al geen probleem. Want vergeet niet: wie nooit bang is, kan ook nooit moedig zijn.

Wil je dapper(der) leren worden, of wil je meer informatie ontvangen over angst en angstmanagement? Mail me dan op info@roannevanvoorst.com, of neem contact met me op via De Bewustzijn School.

~Roanne van Voorst~

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Maandag 8 mei start De Bewustzijn School met het Premium Program: Meesterschap in Succes. Dit programma van 4 maanden is de opvolger van het eerste succesvolle 8-week program ‘Meesterschap in Zelfvertrouwen’. Maar moet je dan eerst dat programma volgen voor je aan deze tweede module begint? Nee, dat hoeft helemaal niet! Het geeft je wel de extra verdieping, dat jouw persoonlijke reis meer flow kan bieden. En daar is iedereen welkom voor: http://www.debewustzijnschool.nl/meesterschap-in-succes/.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Misschien is dit iets voor jou: Weet jij waarom je eet?

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!