Selecteer een pagina

11.01.2021 | Mind Matters

Met Daily Mantra draag je de helende kracht van mantra’s

Mantra’s zijn als een medicijn voor de ziel. Een mantra is meer dan een klank, reeks klanken of woorden. Ze kunnen diep in je systeem resoneren en rust, positiviteit of inspiratie geven.

Mantra’s zijn gebeden die sinds duizenden jaren worden gezongen, gezegd, gepreveld of zelfs gedacht, met name in het boeddhisme en hindoeïsme. Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie. De oorspronkelijke betekenis van het woord komt uit het Sanskriet en kan worden vertaald als ‘dat wat onze geest beschermt’.

De helende kracht van Mantra’s

Dat mantra’s effectief zijn is inmiddels lang bewezen. Een bijzonder voorbeeld van de kracht van mantra’s is een experiment in een dorp in de Chinese provincie Fujian waar de rijstoogst met 15% gestegen zou zijn, sinds de boeren mantra’s over de velden lieten horen. Dat schreef de Global Times.

Ook in de stroming Applied Positive Psychology (onder andere te volgen aan de Anglia Ruskin University in Cambridge) wordt gesproken over het gebruiken van mantra’s als een van de manieren voor het vergroten van de welzijnsbeleving als “therapie voor diegenen die geen therapie willen”.

Waarom werken mantra’s?

Het echte geheim zit ‘m in de vibratie. Alles is energie. En energie vibreert. Ook de klanken en woorden van mantra’s zijn opgebouwd uit vibraties. Om een mantra te laten werken hoef je hem overigens niet hardop te zeggen. Iets hoeft namelijk niet per se geluid te maken om te vibreren; denk maar aan licht.

Zo kwam ook de Japanse onderzoeker Dr. Masaru Emoto in de jaren ‘90 met zijn onderzoeken tot de conclusie dat mantra’s niet perse uitgesproken hoeven te worden om effectief te zijn. Hij onderzocht het effect van mantra’s op de structuur van waterkristallen simpelweg door op flessen water stickers te plakken met daarop verschillende woorden geschreven. Het bleek dat water dat blootgesteld was aan positieve mantra’s (als “Love and Gratitude”) vele mooiere kristallen vormden dan water dat blootgesteld was aan negatieve woorden (als “I hate you”).

Hoe zuiverder de woorden en de klanken van de mantra’s, des te krachtiger de mantra is.

Hoe werk je met mantra’s?

Werken met een mantra brengt enerzijds rust; anderzijds kan het ook veel beweging brengen in je systeem. Voor werken met een mantra geldt een gouden regel: self-paced learning. Dit betekent: doe niet te weinig, maar ook niet te veel. Als je ineens fanatiek met mantra’s gaat werken, wordt er zo veel oude rommel in je systeem losgemaakt dat het je lichaam niet lukt die te verwerken. Een andere manier van werken met Mantra’s is door ze simpelweg op je lijf te dragen.

Het dragen van mantra’s op je lijf

Aangezien ons lichaam voor zo’n 70% uit water bestaat, kan het heel voedend zijn mantra’s op je lijf te dragen zonder dat je ze hoeft uit te spreken. Daily Mantra is een slow fashion label dat sustainable kleding met mantra’s erop ontwerpt. Als je een shirt of hoodie van Daily Mantra draagt, hoeft niet de hele dag actief aandacht te geven aan de mantra die erop staat, want je zult merken dat de mantra zich vanzelf af en toe aandient en je aandacht dan weer even ‘krijgt’. Bijvoorbeeld als je even voor de spiegel staat, of als iemand naar je shirt kijkt en probeert te lezen wat er staat.

Want om de mantra’s nog meer kracht te geven zijn de prints op de kleding in spiegelbeeld gedrukt, zodat de tekst naar jezelf is toe gericht. Zo nodigen ze je uit om juist even naar binnen te keren, in plaats van naar buiten.

Op de kleding vind je mantra’s als I grow positive thoughts, I am Whole, I love myself of Love and Gratitude. Leuk weetje: het onderzoek van Emoto wees uit dat de mantra Love and Gratitude de allermooiste kristallen vertoonde.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

“If you loved yourself today a bit more than you did yesterday, you have grown.”

Daily Mantra ontwerpt sustainable kleding met positieve mantra’s, zodat jij de hele dag door gevoed wordt met datgene waar je in wilt geloven. How great is that? Het bijzondere van de mantra’s is bovendien dat ze in spiegelbeeld op de sweaters gedrukt zijn, zodat de tekst ervan echt naar jou toe gericht is in plaats van naar de buitenwereld.
Alles bij Daily Mantra is  gemaakt van 100% combed bio-cotton, zijn volledig vegan en “Slow Fashion” gefabriceerd. Something we love too!

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!