Selecteer een pagina

20.09.2021 | categorie 2 - blog

Creating a New Reality | Volle Maan, Conjuncties & de Equinox

De september volle maan wordt van oudsher de ‘oogstmaan’ genoemd. De periode wanneer het tijd was om te oogsten. De Volle Maan staat nu in Vissen, het laatste teken uit de Zodiac. Dit is dus ook een hele belangrijke tijd om terug te blikken op het ‘afgelopen jaar’, gerekend vanuit de Zodiac. Wat heb je bereikt, geleerd, verbeterd, gecreëerd voor jezelf? Ook zijn er astrologisch gezien heel veel bewegingen gaande die verandering met zich mee gaan brengen… Wat ga jij oogsten deze periode?

Volle Maan in Vissen | Gevoeligheid

Met de maan in het Zodiac teken Vissen ben je deze periode gevoeliger, intuïtiever en opmerkzamer over wat er in je binnenwereld gebeurt en wat er in je omgeving gebeurt. Dit kan ook wat overwhelming zijn, aangezien de Maan symbool staat voor ons gevoel en het teken Vissen dit dus versterkt. Laat je niet verlammen door je gevoelens, ook al zijn ze angstig, verdrietig, onzeker etc. Alles wat dat het afgelopen Zodiac jaar weggestopt was, komt nu naar boven en mag je uiten. Laat je gevoel stromen! Vissen is een water symbool en de energie die het met zich meebrengt is dat jij ‘als een vis in het water’ je beweegt door je gevoelens heen. Flow with it. Jouw gevoeligheid is je grootste kracht.

Neptunus & De Maan Conjunctie | Connection to Sourse

Op het moment van de Volle Maan staat Neptunus vrijwel naast de maan. Neptunus staat bekend als de planeet van dromen, mystiek, intuïtie, illusie en fantasie. Deze worden extra versterkt door de volle maan in vissen, die dezelfde soort energie deelt. Dat betekent ook dat je verblind kan raken door de illusies en ‘mistige energie’ die er hangt. Al je gevoelens kunnen verwarrend raken, want wat voel je dat helemaal van jou is en wat is eigenlijk van de ander? Dit is een grote uitnodiging om in te tunen op jouw gevoel. Om daarmee in verbinding te komen. Zeker als empath, HSP’er en gevoelsmens is het belangrijk om onderscheid te kunnen maken wat daadwerkelijk van jou is en wat van de ander. Zo kan je ten alle tijden dicht bij jezelf in je Kern blijven. En als jij leeft vanuit jouw Kern, dan kan je moeiteloos aanvoelen wanneer jouw Ziel tot je spreekt door je intuïtie. Wees daarom niet bang van deze gevoelens die in deze periode opborrelen. Als ze zich tonen, erken het, zie het, doorvoel het en laat het dan gaan. Zo kom je dicht bij jouw Kern en wat er dan gebeurt is dat je jouw connectie met Source, het Licht, het Universum, het Goddelijke versterkt. Herinner je hieraan, wanneer je door je gevoelens gaat. Zoals altijd, geniet van de energie!

Pluto & De Zon | Stap in jouw Kracht

Pluto staat in het teken Steenbok en de Zon in Maagd, deze twee planeten staan deze periode hand in hand samen aan de hemel om hun krachten te bundelen. Twee Aarde tekenen, die de energie met zich meedragen om jou in je kracht te zetten. De Maagd is heel precies en weet wat ze wil, net zoals het teken Steenbok. Alleen de Steenbok die gaat er voor, die draagt the driving force met zich mee om alles te doen wat nodig is.

Wat heb jij nodig om in jouw kracht te komen? Om je helemaal te herinneren dat jij een onderdeel bent in dit verhaal op planet Earth. We worden namelijk uitgenodigd om allemaal in onze unieke kracht nu echt te staan. Want ieder van ons draagt bij aan the tipping point in deze periode.

Je voelt het waarschijnlijk ook al dat het einde van een periode nu echt dichtbij is en we bijna stappen in een nieuwe werkelijkheid, een nieuw verhaal. Welk verhaal ga jij er van maken? Sta in je kracht, vanuit je Kern, je hebt daadwerkelijk alles in je om daar te komen.

Mars & Maan Conjunctie | Opkomen voor het Collectief

Mars staat in het teken Weegschaal conjunct van de Maan. Mars is een vechtersplaneet, een planeet van actie en vuur. Met Mars in Weegschaal gaat de energie daarom niet over ‘oorlog’ of ‘doelloos vechten’ om het vechten zelf, maar over vechten voor het collectief. Het gaat over krachtig opstaan, de rug recht houden en vanuit de volle en open borst open zeggen: wij zijn één.

Je voelt in deze periode dat de energie zich manifesteert in het opkomen voor mensenrechten, nog meer dan eerst. Het opkomen voor elkaar en naast elkaar te staan. Rechtvaardigheid voor allen, want we zijn allen één. Het gaat over gerechtigheid en gehoord worden.

Door in jouw unieke kracht te gaan staan, draag jij automatisch bij aan het opkomen voor het collectief. Jij staat namelijk in jouw kracht dat automatisch anderen inspireert en gelijkgestemden aantrekt.

Equinox in Weegschaal | Surge of Energy

Op 22 september gaan we de Equinox in. Dat is de periode waarbij we een seizoenswisseling krijgen, doordat de aarde weer terug gaat draaien naar het andere halfrond die nu de zomer krijgt. Ons halfrond gaat de herfst in.

Tijdens Equinoxen is de energie hoger, het ‘gordijn’ tussen de aarde en het universum is dunner en er gaat een vortex open. We voelen dat tot in onze vezels, deze grote shift en verandering. Er komt een enorme lading aan energie onze kant uit, dat invloed gaat hebben tot aan de Winter Solstice.

Deze Equinox geeft je de energie om te bepalen wat jouw realiteit is. Waar tune jij op in? Met welke mensen, situaties, omgevingen verbind jij je? Er gebeurt namelijk heel veel tegelijkertijd op de Aarde, je zou bijna kunnen zeggen dat we een multiversum op deze planeet hebben. In welk van deze werkelijkheden leef jij? En in welke werkelijkheid wil jij leven? Jij bepaalt het namelijk, door actie te ondernemen, door je frequentie te verhogen, door innerlijk werk te doen. Alles waar jij je aandacht op vestigt, groeit.

En dat brengt ons terug naar het begin. Wat heb jij de afgelopen periode geoogst? Welke zaden en dromen heb jij geplant om te oogsten? Door te reflecteren voor jezelf, kan je bepalen wat jouw nieuwe begin zal zijn. Jouw astrologische nieuwe jaar.

Jouw nieuwe realiteit.

De volle maan in vissen draagt heel veel creativiteit en vrede in zich.

Neptunus draagt mystiek en intuïtie met zich.

Gebruik deze krachtige energie de komende periode om jezelf te vestigen in jouw unieke kracht.

You’ve got this.

Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!