Selecteer een pagina

15.01.2018 | Holy Body, Online School

Hoe eet je jezelf naar een natural high?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Hoe eet je jezelf naar een natural high?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7518″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][vc_single_image image=”7584″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

 De Maya’s
Daar heb je vast wel eens van gehoord – het is het indianenvolk van hoog ontwikkelde talenten, zoals het schrijven van indrukwekkende boeken en het samenstellen van precieze kalenders op basis van astrologie. Maar wist je ook dat de Maya’s eeuwen geleden de geheimen van de levensenergie van cacao met de mensheid hebben gedeeld?

 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Kracht van cacao

Nu hebben we het dus niet over de reguliere chocolade. Normaalgesproken wordt voor de productie van chocolade de cacao bij hoge temperaturen gebrand en gemalen en gaat er tijdens dit proces veel van de kracht van de cacao verloren.

 

En dat is zonde, want om maar even een paar dingen te noemen – Rauwe cacao:

 1. Neutraliseert vrije radicalen
  De hoge niveaus van antioxidanten in de rauwe cacao beschermen het lichaam tegen de opbouw van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn gevaarlijke atomen die gezond lichaamsweefsel kunnen beschadigen. Tevens kan de opbouw van vrije radicalen leiden tot kanker en hart- en vaatziekten.
 2. Kan de spijsvertering te verbeteren
  Een portie rauwe cacao bevat een grote hoeveelheid vezels welke de spijsvertering ondersteunen. Tevens stimuleert cacao de productie van de spijsverteringsenzymen in het lichaam.
 3. Stimuleert het centrale zenuwstelsel
  Het kan worden ingenomen om slaperigheid, vermoeidheid, uitputting, verminderde alertheid en verminderde concentratie tegen te gaan. Kortom: het brengt een dosis energie.
 4. En daarbij komt dan nog eens dat rauwe cacao een euforische werking heeft. Het lichaam produceert hetzelfde stofje als wanneer je gelukkig of verliefd bent. Maar dat wisten we eigenlijk al, want wie wordt er nu niet blij van chocolade?

(https://mens-en-gezondheid.infonu.nl)

Door cacaobonen niet te roosteren en de chocolade zo min mogelijk te bewerken blijft de kracht bewaard. Lovechock is zo’n inspirerende organisatie die dicht bij de natuur blijft en bijzonder lekkere rauwe chocolade produceert.

 

“Hoe meer iets bewerkt wordt, hoe meer de kracht verloren gaat”
Dat geldt niet alleen voor onszelf – want hoe dichter we bij onszelf staan, hoe meer wij in ons kracht staan – maar dus ook voor cacao! 

 

Eat the World Happier

 1. Door Lovechock te consumeren dragen we daadwerkelijk bij aan een blijere wereld. Een enorme win-win. Allereerst eer je je lichaam dankzij de eerlijke ingrediënten die ook beter voor je zijn.
 2. Daarnaast help je de boeren die de cacao verbouwen; de boeren ontvangen namelijk eerlijke prijzen en volgens het ‘direct trade’ principe worden duurzame relaties met de boeren kunnen opgebouwd.
 3. Om de economie in Ecuador te stimuleren wordt de verwerking van de cacaobonen tot cacaopasta in het land van herkomst gedaan. Last but not least beschermt Lovechock moeder aarde dankzij het gebruik van afbreekbare verpakkingen en doordat al hun producten biologisch en veganistisch zijn.

 

Onze Maya voorouders gebruikten cacao om in hogere sferen te komen.
De volgende keer dat je een reep eet, maak er dan je eigen ayahuasca van en geniet van de natuurlijke high ;).

 

Meer over Lovechock

Lovechock is een Heart Brand Partner van De Bewustzijn School en staat voor een chocolade experience; gemaakt van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten, verwerkt middels een speciaal beschermende techniek en met de hand gemaakt in een kleine fabriek in de buurt van Amsterdam. Vanwege de ongeroosterde Arriba Nacional cacaobonen die Lovechock gebruikt, wordt al het goede van de cacao behouden. Er zijn drie verschillende varianten: Bars, Rocks en Tablets.

Lovechock laat zich vooral inspireren door de kracht van cacao en in het bijzonder de ‘hartverwarmende’ werking van rauwe cacao. Lovechock combineert gezondheid, plezier en duurzaamheid op een unieke manier. Vandaar dat De Bewustzijn School haar hart ook uitgaat naar deze Heart Brand Partner![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!