Selecteer een pagina

13.05.2017 | Online School

Cacao – Laat de God(in) los! – Jennifer Ann

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Cacao – Laat de God(in) los! – Jennifer Ann” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5430″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Cacao houdt ook van jou! Uit de warmste streken van de aarde rondom de evenaar komt deze heilige boon.  Al meer dan 1500 jaar wordt deze boon als heilig verklaard. Wat voor verhaal schuilt hierachter? En waarom doen we eigenlijk cacao ceremonies?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Het verhaal van toen

Een verhaal over “Ixcacao” (vrouw van de cacao) vertelt over hoe de cacaoboon verbonden was met de godin Ixcacao, de godin van de schepping. Zij was een godin, diep verbonden met de mensen. Zij leerden hen zaaien, cultiveren en oogsten. Gaf de mensheid overvloed en bescherming, wetend dat er altijd gezorgd zou worden voor de mensen die in contact stonden met de aarde. Ixcacao staat representatief voor de matriarchale energie.

Toen de patriarchale energie naar de aarde kwam, werd de mensheid geleerd in de letteren, in de wetenschap, de kunsten en handel drijven. Dit was een nieuwe noodzakelijke beweging voor de aarde en mensheid. Alleen had dit tot gevolg dat men de verbinding met de aarde verloor en zich een gekte in de rondte werkte voor rijkdom in de vorm van geld en bezittingen. Ixcacao trouwde met een handelsman en haar bonen kregen een materiële waarde en werden een kostbaar ruilmiddel. Dit tot groot verdriet van Ixcacao die zich verloren voelde en niet zo goed wist hoe zij haar plaats terug kon vinden in de harten van de mensen.

Toen Ixcacao de wanhoop nabij was en huilend met haar hoofd in haar handen zat, kwam de godin der liefde “Huitaca” naar haar toe. Huitaca sloeg een arm om haar heen en zei: Al jaren ben jij met de mensen geweest; wachtend totdat ze in de nacht terug komen van hun werk. Je hebt naar hun verhalen geluisterd, de jouwe verteld en hun beschermd terwijl je jouw talenten met hen deelde. Ook als ze druk en ongeïnteresseerd waren. De tijd is aangebroken dat werken zonder rust, werken zonder dansen, werken zonder familie en werken zonder plezier en liefde voorbij is! En jij gaat ze dat vertellen.

Ixcacao werd doordrenkt van de liefde van Huitaca en was vanaf dat moment niet alleen de godin van de schepping, maar ook van de liefde. Ixcacao bleef bij de mensen en schonk opnieuw haar heilige drank om balans terug te brengen bij de mensen. Zodat ze weer konden genieten. Genieten van de aarde en de overvloed die zij geeft. Genieten van werken, van tijd met familie, dansen, zingen en andere vormen van creativiteit.

En zo bracht Ixcacao, samen met de heilige cacao drank weer balans terug op aarde.

Cacao in onze tijd

Dit is een mythisch verhaal over de cacao. Er was voorspeld dat wanneer de aarde uit balans zou zijn en de mensen vooral gericht waren op materiële bezittingen en vergeten waren om te voelen en lief te hebben, de cacaoboon terug zou komen om de mensen te leren te genieten, lief te hebben en uiting te geven aan hun creativiteit.

Inmiddels heeft de wetenschap ook ontdekt hoe veelzijdig en gezond dit cacaoboontje is! Het zit vol antioxidanten, is goed voor het hart, verlaagd bloedruk en cholesterol en kan helpen bij afvallen door het reguleren van de stofwisseling en het omzetten van slechte in goede vetten in ons lijf. Waarschijnlijk wisten ze dit niet 1500 jaar geleden, maar toch snapten zij toen al iets over de cacao, wat wij nu weer opnieuw aan het ontdekken zijn.

In onze tijd brengen we de cacao terug en eren we deze door middel van ceremonies.  We gebruiken de kennis van de cacao om ons te herinneren, te helen, los te laten, te voelen en samen te komen in gebed. We dansen, zingen, bewegen en vragen Ixcacao om ons bij te staan in dit proces. We mogen terug naar de ware redenen van ons bestaan. Zonder de aarde geen mensen, zonder de zon geen leven. Waarom zijn we toch zo gericht op de uiterlijke vorm? Dat zal de cacao ons op een zachte, doch liefdevolle manier laten voelen en zien. Ons naar binnen laten keren om dieper te kijken dan de oppervlakte. Samen zullen we lachen, huilen, dansen, zingen. Je bent welkom, uitgenodigd om deel te nemen, om te ervaren. Kom je ook?

Sacred Cacao Ceremony

26 mei 19.00 – 21.30 uur

Kaartje koop je hier.

In liefde,

~Jennifer Ann~

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related posts
Misschien is dit iets voor jou: Sound of Freedom.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!