Selecteer een pagina

6.01.2021 | Mind Matters

4 Tips: How to survive the New Year’s Blues

January is here! En voor de meesten van ons betekent dat: een nieuw begin, een frisse wind of een schone lei. Hoewel we constant worden volgegooid met dit soort positieve termen die ons zouden moeten motiveren om van het nieuwe jaar een beter jaar te makend dan het jaar ervoor, worden we tegelijkertijd geconfronteerd met een lockdow, donkere winterdagen en een onduidelijk richtingsgevoel. Misschien voelt het alsof je letterlijk en figuurlijk vast zit. But… Surprise surprise: Jij hebt de sleutel naar Licht & Vrijheid.

Je bent in wezen een vrij mens. Maar misschien voel je dat op dit moment niet zo. Daarom volgen hier een paar tips om de New Years Blues te overstijgen en er alsnog een fulfilling jaar van te maken.

En dat brengt ons gelijk bij de eerste tip:

Tip 1: Find light within the darkness!

Misschien voel je dat ook: een druk om je ‘goed’ te voelen en dat je ‘niet goed voelen’ niet oké is. Social Media heeft daar ook een handje naar. Positieve highlights die mensen tonen, positieve affirmaties die je op je tijdlijn voorbij ziet komen. En don’t get us started on the media.. Daar worden vaker negatieve dan positieve berichten gedeeld.

Dit kan voor je persoonlijke mindset en gemoedstoestand een behoorlijke impact maken. En de illusie dat anderen het beter hebben en zich altijd goed voelen zorgt er misschien wel voor dat jij je minder goed voelt. Het maakt het uitdagend om je eigen licht weer te vinden. De kunst daarin is: omarm AL je gevoelens.

Jouw sombere momenten zijn namelijk net zo welkom als jouw gelukkigere momenten.  En zodra jij jouw “donkere” gevoelens kan verwelkomen, kom je in een transformerende staat van zijn waarin je deze energie om kan keren naar meer licht. In feite zijn mensen die hun emoties (zowel donker als licht) zonder oordeel aanvaarden, beter in staat om met stress om te gaan en zich op de lange termijn beter te voelen. Dat komt ook doordat die mensen instaat zijn om de positieve lessen uit moeilijke tijden te halen.

Dat sluit perfect aan op de volgende tip:

Tip 2: You Win Or You Learn!

Doe je ogen dicht en denk terug aan het afgelopen jaar. Wat was er moeilijk? En wat was er makkelijk? En welke lessen heb je uit deze ervaringen kunnen halen?  Als je een moment neemt om te reflecteren op wat je allemaal hebt geleerd en gedaan, hoe moeilijk en lastig of juist makkelijk de situatie ook is geweest: dan herken je jouw kracht! Het kunnen de kleinste en de grootste challenges en overwinningen zijn. Van elke dag je bed opmaken, tot een hele nieuwe carrière stap te hebben gezet. Het universum geeft je altijd exact dat, wat jij nodig hebt om een krachtiger mens van te worden en om jouw Gewenste Leven te leiden. Zowel op ‘Lichte’ dagen als op ‘Donkere’ dagen.

Dus pak je mooiste opschrijfboekje erbij en begin met schrijven over alle lessen en ervaringen die je hebt opgedaan. En schrijf er ook bij wat je nog meer zou willen. The universe works in magical ways.

Tip 3: Ga naar buiten

Dit is een van de belangrijkste om jouw gedachten en gevoelens te gaan transformeren.  Op de dagen dat je je down voelt is de verleiding groot om in jouw veilige cocon te blijven en de rest van de wereld te vermijden door niet naar buiten (of misschien zelfs niet je bed) uit te gaan.

Daag jezelf de volgende keer dat je je zo voelt uit om tóch wat frisse lucht en buitenwereld mee te pakken. Je zal je er zeker weten van opknappen! Door naar buiten te gaan, al is het een blokje om, kan je jouw gedachten vertragen en je mindset overschakelen. Dit komt doordat je dan in een andere omgeving bent. Het zou al helemaal top zijn als je in de buurt wat natuur hebt, zoals een bos of een park. Nature always heals & shows it’s beauty. Zelfs in de winter!

Over winter gesproken, je kunt ook van de zon genieten in de winter! Natuurlijk absorbeer je niet zoveel als in de zomer, maar je zult  er nog steeds je voordeel uit halen.

Pro tip: je kunt ook vitamine D krijgen uit voedingsmiddelen zoals champignons, sinaasappelsap en eieren. Enjoy!

Tip 4: Meditate on things!

Zoek een rustige plek op, steek een mooie kaars aan, brand wat wierook, pak jouw favoriete kristal erbij en just be still for a moment. Observeer wat voor gedachten er langskomen en laat ze vooral zijn wat ze zijn: gewoon gedachten. Verbind door middel van je ademhaling met je hart om aanwezig te zijn in het nu. Luister dan naar die rustige stem van binnen. Wat komt er binnen? Je hoeft dit niet te sturen! Als er niks binnenkomt, is dat ook helemaal goed. Dan is wat je op dat moment nodig hebt rust.

Meditatie helpt de Blue Monday-blues te transformeren!

Er schuilt een overvloed aan licht en transformerend energie in jou. Are you ready to unlock these sacred gifts? Jij hebt alle kracht om je somberheid en depressie om te buigen naar je grootste kracht. Alles wat je nodig hebt zit in jou. Misschien zie je het niet direct, of ben je het even vergeten.

In Liefde,

Maria Ararat Cortès

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!