Selecteer een pagina

Big dreams? In 4 stappen van droom naar realiteit

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Big dreams? In 4 stappen van droom naar realiteit.” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”14200″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

De reden dat 99% (!) van de mensen er niet in slaagt hun droomleven te gaan leven is dat ze denken dat hun droom zo ver buiten hun bereik ligt, dat wat ze ook doen het toch geen verschil maakt. Ze zijn ervan overtuigd dat ze niet zullen slagen. Daarom beginnen ze er niet eens aan. En als ze er dan al aan beginnen, dan ligt uitstelgedrag vaak op de loer. Met deze vier stappen gaat het jou wel lukken.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Verandering kan overweldigend zijn

De overtuiging dat verandering moeilijk is maakt dat veel mensen niet eens starten met werk maken van hun dromen. Er niet aan beginnen beschermt je tegen teleurstelling, de schaamte van het niet slagen, de ‘told you so’s’ van mensen om je heen. Als je grote droom zou ineenstorten zou je je nog veel slechter voelen dan voordat je eraan begon.

Anderen weten heel goed de richting van hun grote droom, maar zijn nog te onzeker over de details of de uitvoering. Omdat ze nog niet helemaal helder hebben wat hun droom is, denken ze dat ze er maar niet aan kunnen beginnen.

Welke acties kun je nemen om door je overtuigingen en angsten heen te breken en wél van je droom je realiteit te maken?

[dt_gap height=”8″ /]

1. Breek je droom in stukjes

Verandering hoeft niet zo overweldigend te zijn als het voelt of lijkt, als je je droom in behapbare stukken breekt. Leg je focus op de tussenstappen naar je doel, zonder je zorgen te maken over het eindresultaat. Ineens lijkt je grote droom niet zo immens ver weg of onhaalbaar.

Begin gewoon met die eerste fase. En ga door naar de volgende. En dan weer. Net zo lang tot je je droom hebt behaald. Ook Lao Tzu zei al dat een reis van duizend mijl begint bij het nemen van één eerste stap.

Stel dat je je eerste boek wilt schrijven. Je hebt nog geen letter geschreven. Een compleet uitgewerkt, geëdit en uitgegeven boek van 500 pagina’s lijkt dan erg ver van je bed. Maar als je al weet waar je boek over gaat is ben je al onderweg. De volgende fase is het schrijven van één pagina per dag. Dat is wat je doet: elke dag een pagina. In zo’n anderhalf jaar tijd komt het moment dat je boek af is.

[dt_gap height=”8″ /]

2. Start before you are ready

De sleutel om je dromen te gaan uitvoeren zit in actie nemen. Als je iets anders wilt, moet je iets anders doen. Zo simpel is het. Begin gewoon! Meestal komt uitstelgedrag voort uit een angst om te falen, verdekt opgesteld achter de gedachte dat je er nog niet klaar voor bent. Hoe vaak vertellen we onszelf niet dat we eerst nog beter moeten worden, iets beter moeten leren, eerst iets anders af moeten hebben of bereikt.

A COMFORT ZONE IS A BEAUTIFUL PLACE, BUT NOTHING NEW EVER GROWS THERE

Feit is ook dat je je nooit helemaal klaar zult voelen voor iets wat buiten je comfortzone ligt. Daarom heet het ook een comfortzone. Erbinnen bevindt zich dat wat je al kent. Je grootste dromen liggen erbuiten. Dus laat je perfectionisme los! Het idee dat je eerst iets anders moet kunnen of zijn. Durf gewoon te beginnen voordat je je er helemaal klaar voor voelt. De volgende stap helpt je hier ook bij.

[dt_gap height=”8″ /]

3. Inspired action

Terug naar het voorbeeld van het boek. Gaandeweg het schrijven raak je meer en meer geïnspireerd. Je boek krijgt steeds meer vorm. Nieuwe ideeën komen in je op en alle informatie die je nodig hebt, de juiste contacten, de volgende stappen zullen je ‘toevallig’ worden aangereikt.

Dat is wat inspired action is: een sterke ingeving voelen om iets te doen vanuit inspiratie. Soms zonder te weten waarom of waar het naartoe leidt. Elke stap die je vanuit inspired action neemt leidt je dichter naar je droom. Dat is hoe het universum werkt: waar je aandacht aan geeft groeit. Sta je zelf dus maar toe gewoon open te staan voor wat zich aandient en heb vertrouwen!

[dt_gap height=”8″ /]

4. Commit jezelf aan 5 kleine stapjes

Om uitstelgedrag te voorkomen en jezelf in flow te houden, maak je met jezelf de afspraak elke dag 5 eenvoudige actiestapjes te nemen in de richting van je droom. Deze kleine, simpel uit te voeren stapjes gaan je richting, helderheid en focus geven.

MOST PEOPLE OVERESTIMATE WHAT THEY CAN ACCOMPLISH IN ONE YEAR, BUT THEY

UNDERESTIMATE WHAT THEY CAN ACCOMPLISH IN A DECADE

Tony Robins

  • Bepaal vijf actiestappen die je dagelijks gaat nemen die je dichter bij je droom brengen.
  • Maak het klein: commit jezelf aan hele kleine vooruitgang. Schrijf elke dag die ene pagina, lees 20 minuten per dag, mediteer 5 minuten per dag, spaar elke dag 1 euro…
  • Koppel positieve nieuwe gewoonten aan dingen die je toch al doet. Als je elke dag al schrijft in je bullet journal of een wandeling maakt waar je energie van krijgt, maak dat dan één van je vijf stappen.
  • Kijk terug naar je vooruitgang. Vaak lijken je stappen niet zo groot en gaat het niet zo snel als je wilt. Maar drie maanden of een jaar na nu kijk je terug op de sprongen die je gemaakt hebt en zal je versteld staan van hoe ver je gekomen bent.

Welke 5 stappen ga jij vanaf nu elke dag maken?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij ook je dromen waarmaken en starten met following your own spark?

Karina Schuil kleurde haar hele leven lang al uit buiten de lijntjes en legde een hele weg af om zichzelf te kunnen zijn. Het viel haar daarbij op hoe geconditioneerd wij zijn om onszelf te laten tegenhouden door onze overtuigingen en angsten. Het is haar missie geworden met haar eigen lessen anderen te helpen hier doorheen te breken.

Karina’s lessen bij De Bewustzijn School inspireren je vanuit vrijheid en inner power te gaan leven. Het mooie is dat alles wat je nodig hebt er al is. Volg de Follow Your Own Spark les op even weken op donderdag van 9:30 – 11:00. Karina hoopt je een keer te zien bij haar les!

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!