Selecteer een pagina

De onbenutte waarde van voeding binnen een bewuste levensstijl

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De onbenutte waarde van voeding binnen een bewuste levensstijl” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”8640″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Er is nog steeds veel te doen over voeding. Denk alleen al aan de diverse stromingen en berichtgeving. Paleo, veganistisch eten, ayurvedisch, orthomoleculair, de schijf van vijf, het ZONE-dieet, fodmap, whole food plant based, raw, fruitdieet, koolhydraatarm: het zijn nog maar enkele voorbeelden van de vele voedingsstromingen. Hoe zie je door de bomen het bos nog tegenwoordig?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Key ingrediënten voor een healthy lifestyle 

Het antwoord is relatief simpel; elk lichaam is anders en er is geen één dieet, levensstijl of voedingsmiddel dat voor iedereen werkt. Hoewel dit echt heel simplistisch lijkt en misschien al vaak is verkondigd, blijkt toch dat veel mensen niet voldoende naar hun lichaam luisteren of onbewust nog voedingsmythes aanhouden die ze ooit ergens hebben gehoord. Of ze houden bepaalde voedingsprincipes aan, bewust of onbewust, die ze van hun ouders hebben geleerd of zichzelf hebben aangeleerd tijdens de studententijd.

Oké, klinkt interessant, maar waar begin ik dan om mijn onbewuste (denk en) voedingspatroon te doorbreken?

Om een start te maken is het goed om eens een dag of een week heel bewust met je voeding bezig te gaan. Houd eventueel een dagboekje voor jezelf bij (of vul het gratis in op www.cronometer.com). Beantwoord voor jezelf hierna de volgende vragen:

 1. Hoeveel groente en fruit eet je en welke vitamines en mineralen krijg je hiermee binnen?
 2. Eet je meer of minder dan je nodig hebt? Eet je door als je eigenlijk al vol zit?
 3. Eet je snel of langzaam? Kauw je goed?
 4. Hoeveel water drink jij op een dag? Kom jij aan de minstens 1,5 liter op een dag?
 5. Hoe divers eet jij? Of eet je elke morgen hetzelfde ontbijt en lunch?
 6. Krijg jij last van een opgeblazen buik of rommelende darmen na bepaalde maaltijden?
 7. Met welke voedingsvisies ben jij opgevoed? Welke routines houd jij onbewust aan en zijn deze gezond?

Kortom, ga voor jezelf na welke rol voeding in jouw lichaam speelt. Voor rugklachten gaat men naar de fysio, voor verzorging van het uiterlijk naar de beautysalon. Maar wie gaat er naar de voedingscoach? Wil je hier eigenlijk niet net zoveel over leren wanneer je bewust in het leven staat? Hoe fijn zou het zijn als je al jouw energie kunt richten op hetgeen jou gelukkig maakt – het volbrengen van jouw purpose – en het niet kwijt bent aan voedingsmiddelen die slecht verteren in jouw lichaam?

Wellicht zie jij na het beantwoorden van bovenstaande vragen al kleine verbeteringen die je zelf kunt doorvoeren. Wat valt je op? Wat is makkelijkst om te wijzigen? Start daarmee en boek alvast de eerste successen!

De potentiele gevaren voor het bewust kiezen van gezonde voeding

Het is heel goed mogelijk wanneer je bewust met je voeding bezig gaat en de voedingsstoffen uit de voeding haalt die je lichaam nodig heeft, een wereld voor je open gaat:

 • Je gaat je beter voelen. Je haren worden voller, je nagels sterker en bekende middagdipjes verdwijnen als sneeuw voor de zon
 • Je ontdekt nieuwe groentes, duurzame winkels, vernieuwende gerechten en gezonde hippe restaurants
 • Wanneer je eerst geen inspiratie had en vaak hetzelfde at, weet je nu niet wanneer je al het lekkers in moet plannen om op te eten
 • Je ontmoet nieuwe inspirerende mensen. Jullie besluiten voor elkaar te koken en komt daarmee op nieuwe plekken
 • Je smaak verandert. Was eerst een muffin zoet, is straks een aardbei al zoet genoeg
 • Je wilt meer weten over de oorsprong van voedingsmiddelen en verdiept je in docu’s
 • Je gaat nog bewuster leven. Je komt beter in contact met je lichaam, met je gevoel, je weet wanneer en wat het nodig heeft. Je staat stil bij de mensen en dieren om je heen.

In de tussentijd; laat je inspireren en meevoeren in deze ontdekkingstocht van bewuste, duurzame en gezonde voeding. Geniet van de reis![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wil jij weten wat nou precies gezond is voor jou? Welke winkels op je shortlist zouden moeten staan?
Bezoek dan www.byrhiannon.nl en download gratis de eerste drie stappen om bewuster met je voedingspatroon om te gaan.

 

 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!