Selecteer een pagina

23.03.2017 | blog, Online School

Bewust & Mama

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Bewust & Mama” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4787″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

De wekker gaat, het is 06:30. Je loopt met je ogen nog halfdicht naar de keuken om de espresso machine aan te zetten en ontbijt klaar te maken. Tijdens het bakken van de havermout pannenkoeken hoor je je zoontje wakker worden. Hij heeft honger! Je haalt hem uit bed, doet een schone luier om en kleed hem aan. Samen ontbijten jullie en pak je alle spullen voor die dag in. Tussendoor stop je een was in de wasmachine. Om 08.00 moet je de deur uit, zelf ook gedoucht en aangekleed. Je haast je naar de crèche en daarna in de auto door naar je werk. Daar aangekomen race je een vergadering in. Aan het eind van de dag race je naar huis, kookt, kind in bad, kind in bed en ploft op de bank. Morgen weer een dag. Zucht.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

 Automatische piloot

Met een dag als deze, is de kans groot dat het bewustzijn ver te zoeken is. Je snelt van activiteit naar activiteit, grotendeels op de automatische piloot. Zo krijg je alles wel gedaan, maar krijg je er ook weinig van mee. Hoe vaak denk je niet aan het eind van de dag: geen idee hoe deze voorbij is gegaan? Zonde, want zo kan je niet genieten van de kleine momenten en bouw je ongemerkt een heleboel spanning op.

Mijn tips om meer bewustzijn in je dagelijks leven te brengen:

Me- time

1. Ik begin mijn dag een half uur voordat iedereen wakker wordt. 15 minuten yoga en 15 minuten mediteren. Even voelen hoe mijn lijf voelt, welke gedachtes ik heb, welke intentie ik voor deze dag heb. Dat halve uur is heilig voor mij: die me-time heb ik alvast binnen! Zeker als je geen ochtendmens bent, is een half uur misschien wat hooggegrepen. Start dan met 5 minuten: blijf desnoods liggen en wees je heel bewust van hoe je ligt: hoe voel ik mij eigenlijk? Je kan gedurende dag meerdere van deze momenten inbouwen: een time-out om even in te tunen bij jezelf: hoe gaat het nu met mij? Wachtmomenten zijn hier ideaal voor: wachten voor het stoplicht, bij de koffieautomaat, in de rij voor de broodjes etc.

Mantra

2. Om te voorkomen dat je dag 1 grote aaneensluiting van afspraken is, kan je elke activiteit bewust afsluiten. Heb je je kindje naar de crèche gebracht, werk niet gelijk je to-do lijstje in je hoofd af als je de deur achter je dichttrekt. Haal buiten een paar keer diep adem en zeg desnoods een mantra in je hoofd ‘’Mijn kleintje krijgt een fijne dag’’. Wat ook helpt is even een stukje te lopen na een afspraak. Zet desnoods je auto of fiets wat verder weg, zodat je 5 minuten de tijd hebt om je hoofd leeg te maken.

Bewust taakje

3. Bewustwording kan je trainen door meditatie, maar daar hoef je niet perse voor te gaan zitten. Je kan ook oefenen met bewustwording door huishoudelijke taken die je elke dag doet, heel bewust te doen. Probeer het maar eens met het uitruimen van de afwasmachine. Wat ruik je als je de deur open doet? Wat zie je? Hoe voelt de structuur van de borden? Hoe voelen de kopjes, de vorken en de lepels? Probeer je voor te stellen dat je dit alles voor het eerst ziet. Het doel hiervan is dat je aanwezig bent in het moment. In het nu.

~Merel Sibbes~

Lees meer van Merel op haar eigen blog: www.mommyinbalance.nl.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Misschien is dit iets voor jou: Baby versus Spirituele Groei.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!