fbpx
Selecteer een pagina

23.12.2018 | Holy Body, Online School

door

Bereid je voor op een nieuw begin

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Bereid je voor op een nieuw begin” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10392″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Heb jij ook zo’n zin om in je holletje te kruipen deze tijd van het jaar? Het is koud, wat niet echt uitnodigt om naar buiten te gaan voor je dagelijkse beweging. Je slaapt wellicht veel vaster. Die wekker voelt onnatuurlijk vroeg. Je bed uitkomen als het nog zo donker is vergt meer van je doorzettingsvermogen.

Gefeliciteerd, dan volg jij het natuurlijke ritme!

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Buiten in de natuur gaat ook alles in de vertraging. Na een prachtige zomer vol vuur, waarin je volop hebt kunnen genieten van het manifesteren van jouw gaven, met een flinke dosis mannelijke energie, heb je hopelijk een mooi oogstfeest gevierd in de herfst: wat heb je allemaal in de wereld gezet? Wat is gelukt, en misschien nog belangrijker, wat is niet gelukt? Welke ervaringen heb je mogen ontvangen en welke eigenschappen heb je daarbij mogen ontwikkelen?

Nu de winter aanbreekt komt de tijd van meer naar binnen keren. Het vrouwelijke. Een pas op de plaats om de balans op te maken. We laten los wat niet meer nodig is, wat is afgerond. De bomen geven ons een mooi voorbeeld, hoe zij geheel moeiteloos hun blaadjes laten vallen. De energie trekt zich terug, in voorbereiding op een nieuwe cyclus.

Dit is het seizoen van reparatie en onderhoud.

De oogst is binnen. Van oudsher hebben de boeren nu tijd om gereedschap, machines, huis en haard te controleren en waar nodig te repareren. Vissers hebben eindelijk de ruimte om groot onderhoud te plegen aan hun netten, zodat ze startklaar zijn voor het nieuwe seizoen.

Wat ga jij doen deze winter?

Het is een goede tijd om:

  • Groot onderhoud aan jezelf te plegen. De gure wind, kou en droge cv-lucht vergen nogal wat van je binnen- en buitenkant. Je voelt je lekkerder als je huid gezond is, dus leef je uit met een pedicure, scrub, masker, sauna en massage met voedende warme olie.
  • De boekhouding op orde te brengen. Hiermee krijg je inzicht in wat financieel werkt en waar je wensen liggen voor volgend jaar.
  • Ruimte te maken in je huis volgens de Marie Kondo methode: laat elk voorwerp door je handen gaan en besef of je het nodig hebt en/of je er blij van wordt. Al het overige is ballast en zorgt ervoor dat de energie niet kan stromen. Kijk of je er iemand anders wel blij mee kunt maken.
  • Jezelf goed te voeden. Zorg dat je warm en gehydrateerd blijft door een warm ontbijt (zie recept onder*), warme dranken, soepen en verwarmende specerijen zoals kaneel, gember, laurier en kardemom.
  • Ook op figuurlijk vlak kun je jouw voedingsgewoonten onder de loep nemen: wie en wat draagt bij tot jouw welzijn?

*Recept voor een koninklijk ontbijt:

– 1 eetlepel ghee
– 1 appel geschild in blokjes
– 1 eetlepel rozijnen
– paar draadjes saffraan
– zaadjes van 3 groene kardemom peulen
– ½ theelepel kaneelpoeder
– ½ theelepel venkelzaadjes
– evt. klein beetje zout
– 5 eetlepels havermout
– 300 ml melk (koe, geit of vegan)
– handje pistache nootjes, ongezouten
– theelepel honing
– druppeltje rozenwater of oranjebloesemwater
Smoor de appel met de specerijen in ca 5 minuten in de ghee. Voeg melk, rozijnen en havermout toe. Laat ca 10 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe. Schep in een mooie kom en maak af met de pistache nootjes, honing en geurwater.

Ademreizen als beauty treatment

Tenslotte kan ik je aanbevelen om hoofd en lichaam op te schonen en te verbinden door een reeks ademsessies. Verbonden ademhaling in combinatie met drukpunten is de meest eenvoudige manier die ik ken om energetische blokkades op te heffen en om lekker door te stromen. Bovendien is het de beste beauty treatment: je ogen gaan stralen, fronsrimpels smelten en harde lijnen door stress verdwijnen.

Ik wens je een mooie voorbereidingstijd, stralende feestdagen en sprankelende energie die als champagnebubbels door je aderen stroomt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ademreizen met Francis van de Wiel

Francis van de Wiel is ademcoach en verzorgt op donderdagavond een les ademreizen bij De Bewustzijn School. Een mooie manier om te ontdekken hoeveel vrijheid ‘adem’ je kan geven. Schrijf je in via het lesrooster of kijk voor meer informatie op haar website

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

nieuw begin

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!