Selecteer een pagina

Ben jij 24 uur per dag bereikbaar?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Ben jij 24 uur per dag bereikbaar?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9632″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Meer vertrouwen in de mobiele telefoon, minder in verbinding

Het is de tweede keer in een korte tijd dat ik het Youtube filmpje van 20 jaar geleden voorbij zie komen, waarin mensen wordt gevraagd of ze een mobiele telefoon zouden willen in de toekomst.
De nuchterheid van de Nederlander komt daar mooi in beeld. Er worden kreten genoemd die ik vandaag de dag nog graag eens zou willen herhalen, gewoon om ons eens bewust te maken van hoe het was toen. Een vrouw lacht terwijl ze zegt: “Maar dan word ik opeens gebeld als ik aan het fietsen ben”, of “Ik heb toch een huistelefoon, kunnen ze daar toch naar bellen”.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Zonder Mobiel

Wat een rust hadden we toen. Als iemand je belde dan was het kwalitatief bellen. We maakten er tijd voor en als je na drie dagen iemand terugbelde, dan was dat normaal. Bellen kostte meer geld, waardoor gesprekken vaak korter en/of inhoudelijk meer kwalitatief waren. We hadden meer echte ontmoetingen. Zelfs brievenpost en kaartjes waren normaal.

[dt_gap height=”10″ /]

Een ansichtkaart

Ging je op vakantie dan belde je naar het thuisfront vanuit een telefooncel of misschien stuurde je alleen een ansichtkaart. Je vertrouwde erop dat het goed ging. Ook je ouders. We waren niet constant bereikbaar. Iedereen was beperkt bereikbaar, er was meer vertrouwen.

[dt_gap height=”10″ /]

De elektronische relatie

De komst van de mobiele telefoon brengt veel voordelen. In geval van nood kunnen we noodnummers bellen, we kunnen vrienden, familie bellen en appen, ook in het buitenland. Dat is super fijn. En zeker ook in het bedrijfsleven is het een hele uitkomst. Maar het vertrouwen wat we vroeger meer hadden in elkaar, en misschien ook in de wereld, is door de mobiele telefoon veranderd. En zeker voor de nieuwe generatie die de tijd zonder mobiele telefoons niet kent. We vertrouwen op de telefoons, dat we elkaar bellen, antwoorden, bereikbaar zijn. Eén keer bellen vanuit een telefooncel of een ansichtkaart vanaf je vakantiebestemming volstaat niet meer. Als jij je zorgen maakt, dan bel je. Je gaat er bijna vanzelfsprekend van uit dat die ander ook 24 uur per dag bereikbaar is.

[dt_gap height=”10″ /]

Meer angsten, minder vertrouwen

We voelen een verbinding per telefoon. Een verbinding die we eerst met elkaar hadden. Deze elektronische relatie brengt vele emoties boven in mensen. Krijg je geen antwoord op je Whatsapp bericht, maar het is wel gelezen? ‘Misschien is er wat aan de hand?, Is er wat gebeurd? Is hij boos? Misschien is hij met een ander? Hij denkt niet aan me’. Waardoor is dat via een appje belangrijker dan als je de verbinding zo kunt voelen? Wat is de reden dat je niet kunt vertrouwen op de verbinding die er al tussen jullie is? Voel het, het is daar!

[dt_gap height=”10″ /]

Ervaar de vrijheid

Ik doe regelmatig mijn telefoon uit. Even de natuur in, een paar uur rond dwarrelen in de bibliotheek. Het klinkt misschien oubollig, maar het geeft me een gevoel van vrijheid. Niemand hoeft iets van mij en ik hoef niets van anderen. Ook al is er geen verbinding per telefoon, ik voel me verbonden met de anderen. Die verbinding is er altijd. We voelen het alleen niet goed meer, omdat onze telefoon die plek lijkt te hebben ingenomen.

[dt_gap height=”10″ /]

Wat kun je doen?

Wees je bewust van je eigen bereikbaarheid. Je hoeft niet 24 uur per dag bereikbaar te zijn (uitzonderingen daar gelaten). Maak eens een wandeling en zet je telefoon uit. Voel de vrijheid van het niet bereikbaar zijn, als je kunt. Of observeer de gedachten die er dan bij je opkomen. Voel de verbinding die je hebt met anderen. Vertrouw in de andere mens. Ben je bewust van je eigen gevoelens als iemand niet opneemt.

Heb je kinderen? Heb eens een gesprek over bereikbaarheid en quality time. Zij missen dat stuk, doordat ze niet anders weten.

[dt_gap height=”10″ /]

Niet persoonlijk opvatten

Als iemand niet bereikbaar wil zijn, is het niets persoonlijks naar jou. Die persoon kiest op dat moment voor zichzelf (uitzonderingen daar gelaten). Heb vertrouwen in elkaar en laat het vertrouwen niet afhangen van hoeveel berichten je krijgt, of hoe snel iemand opneemt. Werk aan jezelf, ook hier word je gespiegeld en de enige die hier iets aan kan doen, ben jij!

[dt_gap height=”10″ /]

Werk aan jezelf

Een betere wereld, begint bij jezelf. Hoe mooi zou het zijn als we al die angst in de wereld ontstaan uit luxe, weer kunnen omzetten naar vertrouwen in elkaar? Vertrouwen in het leven en dat alles loopt zoals het hoort te lopen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Werken met Mariska van Bokhoven? Neem contact op!

Mariska is Therapeut Transpersoonlijke Regressietherapie en eigenaresse van Living Practice. Daarnaast is zij yogadocente en eigenaresse van Nagabandhu Yoga

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!