Selecteer een pagina

9.05.2017 | blog, Online School

Bemoei je ff lekker met jezelf! – Chantal Bakker

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Bemoei je ff lekker met jezelf! – Chantal Bakker” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5399″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Stiekem voel ik me het lekkerst als ik in mijn eigen energieveld zit. Nou ja, het is niet eens zo stiekem, het is eigenlijk best wel merkbaar. Voor mezelf, maar vooral voor mijn buitenwereld. Vandaag was dat zelfs overduidelijk zichtbaar, zelfs zodanig dat het meteen leidde tot inspiratie voor het schrijven van dit artikel.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

Ondanks dat ik heb besloten om in de natuur te gaan wonen, vind ik het nog soms heerlijk om wat levendigheid op te zoeken door me naar de stad te begeven. En er is nog ontzettend veel te ontdekken in Lissabon, dus een echt avontuur! Echter, vergeet ik nog weleens hoe intensief dat kan zijn met 2 kleine kinderen tussen al die extra prikkels van buitenaf…

Toch lukt het me deze dag nog wel om kalmte te bewaren en de omgeving in me op te nemen. Tot het moment dat de oudste begon te gillen omdat zijn ijsje op zijn kleding lekte, iets wat een heel domino-effect veroorzaakte van ‘panieksituaties’. Dus besloot ik mezelf even af te zonderen met mijn jongste om mezelf te kalmeren. Terug naar mijn eigen energie.

Alleen, daar dacht het universum toch even anders over. Mijn dochter van 11 maanden loopt net aan de hand en dat doet ze dan ook al te graag. Maar ja, we wonen in de natuur, dus ze is gewend aan blote voeten. Echter, een vrouw die dat aanschouwde, was het daar niet geheel mee eens en besloot me erop te wijzen door met haar gezicht pal in de mijne te komen staan en tegen me aan te praten.

Ik vind dat brutaal. Ik heb er al erg veel moeite mee als iemand zich bemoeit met hoe ik omga met mezelf en mijn kinderen. Laat staan als je zo accuut in mijn energieveld stapt. Mijn hoofd zei: ‘Get out of mySpace’, maar ik hield het binnen. Alleen bleef de vrouw maar doorgaan en doorgaan, drukken op mijn knoppen. En ja, ik geef toe: ik barstte. ‘Shut the f*ck up!’

Zonder te aarzelen pakte ik mijn dochter op en liep weg van het gehele tafereel, in de hoop dat ik het letterlijk en figuurlijk achter me kon laten. Tevergeefs. Het hing helemaal in en om me heen en ik besefte dat ik het ruimte moest geven om uit me te bewegen. En daarom vooral geen aandacht schenken aan wat de stem in mijn hoofd erbovenop wilde gooien.

‘Niet echt heel spiritueel van je hè?’ … ‘Je had ook zo kunnen reageren, maar ja, het lukte niet om in die staat van bewustzijn te komen. Lekker handig.’ … ‘Wat zullen de mensen nu wel niet van je denken?! Nu heb je ook nog eens het beeld bevestigd van een slechte moeder.’

Op de terugweg in de auto zag ik het stedelijk landschap overgaan in bosrijk en zeekust. En net als hoe mijn uitzicht veranderde, vond er een verschuiving plaats in mijn perspectief. Ik besefte weer wat ik met mezelf had afgesproken, ik zou bij mezelf blijven. Het principe dat die vrouw ervoor koos om zich te bemoeien met mij, wil niet zeggen dat ik me daarin hoef te laten meeslepen.

Dus ja, ik bemoei me het liefst lekker met mezelf. Want dan sta ik sterk, wetende wie ik ben, wat belangrijk voor me is en hoe ik ervoor kies om in deze levenservaring te staan. Wat een ander doet, maakt dan niet uit. Ik ga de interactie aan vanuit mijn authentieke zelf en dat kan niet anders zijn dan liefdevol. Een dagje levendigheid in de stad, het was me wel weer een avontuur…

~Chantal Bakker~

FemmeChantal, intuïtieve expressie en begeleiding. Chantal vertaalt in deze huidige levenservaring o.a. de rol van moeder, schrijfster en spiritueel coach, allemaal als onderdeel van haar zielsdoel. Het allerbelangrijkste vindt zij de verbinding met de Zelf, en van daaruit zowel creatie als connectie met anderen. Met haar is alles bespreekbaar, dus voel je vrij om contact op te nemen. Dit is de link naar haar website: https://www.femmechantal.com/, Facebookpagina: https://www.facebook.com/FemmeChantal/ Facebookgroep Consciousness Expansion: https://www.facebook.com/groups/SpiritualClarity/.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Lees Chantal haar vorige blog voor De Online School: Zo wil ik niet meer leven. 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!