Selecteer een pagina

Als jij niet verandert, verandert er niets – Fenneke Dam

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Als jij niet verandert, verandert er niets – Fenneke Dam ” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7516″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Als jij niet verandert, verandert er niets.
Het is Sinterklaasavond en ik scharrel door mijn huis terwijl ik hardop Guus Meeuwis zing: Het is een nacht, die je normaal alleen in films ziet. Het is een nacht waarvan ik dacht dat ik hem nooit beleven zou….
En ik trek een conclusie. Ik ben te lang alleen geweest. Dit soort rare dingen ga je alleen doen als je te lang singel bent.

 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]In deze afgelopen week kreeg ik van een lieve vriendin een systematische opstelling. Een soort familie opstelling, alleen dan met papiertjes in plaats van met mensen. Mijn hulpvraag was: waar staat op dit moment de liefde in mijn leven? Dus ik scheef op een A-4tje: Intieme relatie, Grote Liefde. ‘Leg die maar ergens in de ruimte’ zei Alice. Ik draalde een tijdje door de kamer maar geen enkele plek voelde goed. Uiteindelijk lag meneer de Intieme relatie, Grote Liefde op de gang, met de deur dicht. Het voelde heerlijk, alle ruimte voor mezelf.

Alice vroeg of ik even op Intieme relatie, Grote liefde kon gaan staan ( op het papiertje dus). Dat deed ik en ik stond er nog geen seconde op, ín de gang met de deur dicht, of ik voelde me ontzettend buitengesloten en totaal niet gezien door die vrouw in de kamer, ze sloot me buiten en zag me niet eens staan. Ze was zo met zichzelf en haar werk bezig. Ze nam alle ruimte in…oef…Was dat hoe mannen mij ervoeren?
‘Wel zielig’ zei Alice. ‘Zien ze daar een mooie vrouw, worden ze buiten gesloten…ga maar weer op je eigen plek staan en nodig hem maar uit…’
Anderhalf uur later en na veel gelach, gebloos en gestamp stond hij eindelijk naast me.

Via de opstelling kwam ik erachter dat het allemaal angst is wat eronder zit. Dat ik mannen dus niet dichtbij laat komen omdat ik bang ben door de mand te vallen, want natuurlijk weet ik het soms ook niet, voel ik me soms alleen en ben ik af en toe bang of ik het wel goed doe. Van mezelf ken ik deze kanten wel, maar dat delen met een ander…uhm…nou…nee liever niet.

Wat een mooi inzicht dat ik naast mijn werk ook gewoon mens mag zijn.

Wil jij ook zo’n opstelling of een ademsessie of wil je met mij op date van mens tot mens? Bij deze ben je uitgenodigd 😉

Liefs!

 

~Fenneke Dam~

 

VOOR MEER INFO OVER TRANSFORMERENDE ADEM:

www.fennekedam.com/adem/ 

Ademcoach / yogadocent

Theatermaakster

 

 

~Alice Rientjes~

 

www.alicerientjes.nl

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Meer diepgang over De Liefde? Doe mee met de free webinar van Marieke van Meijeren op 20 december 2017:
https://events.genndi.com/register/169105139238468273/b5c8a0a28d

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!