Selecteer een pagina

27.10.2016 | Online School

Als het vuur is gedoofd

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Als het vuur is gedoofd” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3298″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Burn Out: je bent letterlijk opgebrand, je batterij is leeg. Al je energie is op, je lichaam protesteert en je kunt niets anders meer dan in bed liggen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]Je lichaam geeft aan dat het echt tijd is om het roer om te gooien. Diep van binnen wist je dat je zo niet langer door kon gaan, maar het lukte je nog niet een verandering aan te brengen. Nu is de koek echt op en heb je rust nodig. Je wil rust, je mag rust. Nu is het moment om met jezelf aan de slag te gaan, de eeuwige strijd een halt toe te roepen en met liefde een basis te creëren. Vanuit hier neem je de verantwoordelijkheid, bouw je jezelf op en begin je aan het leven wat bij je past.

Pre Burn-out

Ik denk dat een burn out onder andere wordt veroorzaakt door een leven te leiden wat niet bij je past. Dit merk je bv. op je werk: als je niet doet wat je leuk vindt, kost het je meer energie dan het je geeft en brandt je op. Daarbovenop kan rust en tijd voor jezelf nemen voelen als iets onrechtmatigs. Er is altijd wel iets anders te doen, een vriendin te bellen, een feestje te bezoeken of een kind wat aandacht vraagt. Maar waar blijf jij in dit verhaal? Hoe laadt jij op? En wat wil JIJ? Vragen die wellicht als een spiegel werken en waar je niet direct een antwoord op hebt. Dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is het besef dat je niet verder wilt gaan met het pre burn out leven.

kies voor jezelf

Nu je dit besef hebt, is het van belang te ontdekken wat bij je past. Maar voelen is in dit stadium juist moeilijk. Je bent zo ver van jezelf afgedreven dat je geen idee meer hebt wat bij je past of wie je bent. Door het beoefenen leer je je lijf weer te voelen. Door het eten van gezonde voeding krijg je de juiste energie en door het opheffen van (emotionele) blokkades gaat die energie weer stromen. Als alles stroomt, bouw je vanzelf vertrouwen op. Langzaam begin je te voelen wat JIJ wilt, met vallen en opstaan leer je te kiezen voor jezelf.

The time is now

Misschien voelt dit nu nog als enorm ver weg voor je, maar van mensen die van een burn out hersteld zijn, hoor ik vaak dat deze heftige ervaring ze sterker heeft gemaakt en dat ze nu beseffen dat het fijn is voor jezelf te zorgen. Het is niet langer een luxe maar een noodzaak, er is geen gister of vandaag: THE TIME IS NOW! Onthoud dat het herstel proces stapje voor stapje gaat. Zie het aan jezelf werken te zien als het opruimen van een ladekast: vakje voor vakje ruim je deze op. Zet hem op!

Hanneke Peeters

Hanneke Peeters is Food&Lifestyle Coach en leert vrouwen hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen en zo het leven te kunnen leiden wat zij voor ogen hebben. In de maand oktober hanteert ze voor de leden van De Bewustzijn School een speciaal tarief voor een persoonlijk food&lifestyle programma.

foto credit: Nanda Hagenaars

Burn-out en De Bewustzijn School

De aankomende drie maanden staat De Bewustzijn School in teken van: ‘Hallelujah! Er is een Burn-out’. Wij bieden een compleet programma aan voor Mind, Body & Spirit dat je kunt inzetten voor, tijdens of na een burn-out. Door dagelijkse lessen waaronder Mindset training, Persoonlijke en Professionele ontwikkeling, Meditaties en Yoga die je bij ons volgt, ontstaat er een duurzame verandering in jezelf.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!