Selecteer een pagina

9.07.2017 | blog, Online School

7 tips om heerlijk te slapen – Martine Hilverda

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”7 tips om heerlijk te slapen – Martine Hilverda” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6074″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Goed slapen is belangrijk. Ja, dat begrijp je wel. Maar hoe zorg je er nou voor dat je ook daadwerkelijk heerlijk slaapt? Een ontspannen avond zorgt voor een goed begin van de nacht. Als je ‘s avonds nog druk bezig bent geweest kan het zijn dat je onrustig bent en daardoor niet in slaap komt. Hieronder 7 tips die mij helpen om als een engeltje te slapen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

7 tips om heerlijk te slapen
1. Ontspannende yogahouding

De gebroken kaars staat bekend om zijn ontspannende kwaliteiten en werkt goed als ont-stresser. Hoe kom je in de houding? Kom zitten op een yogamatje of op je bed. Kom met je linker zij tegen een muur aan zitten en kom liggen op je rug. Breng je benen omhoog in de lucht en plaats ze tegen de muur aan. Schuif eventueel je billen nog wat dichter tegen de muur aan. Plaats een klein kussentje of opgerold dekentje onder je onderrug. Doe je ogen dicht, leg je armen naast je lichaam met je handpalmen omhoog. Concentreer je op je ademhaling en laat je schouders zwaar worden op je mat.

2. Social detox

Kijk twee uur voor je gaat slapen, niet meer op je telefoon, laptop of tablet. Dag Facebook en insta, tot morgen! Zet je telefoon op vliegtuigstand, dat helpt. Ga lekker in bad, lees een boek, blader door een tijdschrift. Laat je telefoon ’s nachts ook op vliegtuigstand staan, je wekker kan je gewoon blijven gebruiken.

3. Slaapwoordjes

Misschien herken je het dat je in bed ligt en ontzettend druk bent in je hoofd. Gedachtes over gister, vandaag en morgen komen voorbij. Piekeren en je druk maken over dingen die er in je leven gebeuren. Ingewikkeld… als je bewust bent dat het onrustig is in je hoofd, dan kun je er echt iets aan doen. Kies drie woorden waar je een goed gevoel van krijgt, waar je blij van wordt. Van die woorden maak je een eigen slaapmantra. Het woord mantra komt uit het Sanskriet en betekend letterlijk: man = geest en tra = beheersing. Het gaat om de herhaling van een woord of zin, waar je een positief gevoel van krijgt. Wanneer je de woorden rustig achter elkaar herhaalt, blijft je aandacht daarop gefocused in plaats van op de onrustige gedachten in je hoofd.

4. Late night snacken

Door koolhydraten te eten verhoogt je bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijg je een energyboost en dat is nou net niet de bedoeling als je lekker wilt slapen.

5. High Wine

Alcohol zorgt er misschien voor dat je slaperig wordt en lijkt ontspannen te werken, het zorgt er ook voor dat je onrustig slaapt. Dus laat dat wijntje doordeweeks staan en neem een kopje kamille thee. Hetzelfde geld voor koffie, door de cafeïne werkt koffie opwekkend. Als je een koffie-addict bent, probeer het dan alleen ‘s morgens te drinken.

6. Sporty spice

Jouw goede voornemen om flink te sporten is goed, maar liever niet drie uur voordat je gaat slapen. Na een flinke workout voelen de spieren in je lichaam misschien afgepeigerd, maar je energielevel verhoogt. Je kunt beter op een ander moment gaan trainen.

7. Slaapkamer

Zorg voor een relaxte sfeer in je slaapkamer. Een goed bed doet wonderen. Kijk liever geen tv of series in bed, lees bijvoorbeeld een boek voor je gaat slapen.

 

Nighty night!

 

~Martine Hilverda~

Yoga & Coaching by MH. Martine Hilverda is yogadocente en holistisch coach. Martine werkt met jonge vrouwen die het beste uit zichzelf en het leven willen halen.  ‘Minder denken, meer voelen’ is haar motto. Meer informatie over haar werk en workshops vind je op www.martinehilverda.com. Facebook: https://www.facebook.com/yogamartinehilverda/  of Instagram: https://www.instagram.com/martinehilverda/

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Lees meer van Martine: 5 tips waardoor je to do’s ook écht doet!

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!