Selecteer een pagina

3.07.2017 | blog, Online School

6 tips om weer productief te worden – Nathalie de Groot

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”6 tips om weer productief te worden – Nathalie de Groot” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5906″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Soms zit je vast: in een gevoel, je stelt klusjes uit en meer van dat soort dingen. Dan ga je oneindig Facebooken of de Instagram tijdlijn door en katten filmpjes kijken. Niet productief en vaak voel je je er nog rot om ook: want weer die to-do lijst niet af. Deze keer 6 tips om uit de funk te komen en de energie en brain power te vinden om je schouders er onder te zetten!

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

6 tips om uit je funk te komen

Dance it out! | Je lichaam bewegen als je geestelijk vast zit is voor mij toch wel een van de beste manieren. Nu zijn er natuurlijk heel veel oefeningen die je kan doen: sommigen houden van yoga, anderen gaan beulen in de gym of juist een lange wandeling maken. Ikzelf zet muziek op die totaal het tegenovergestelde van mijn humeur is en ga dan als een malle dansen. Het is echt niet om over naar huis te schrijven of om te showen in de club of op een bruiloft, maar ik schud letterlijk mijn blokkades er uit. Heerlijk om te doen en als ik klaar ben, heb ik vaak frisse ideeën. Meestal kies ik een playlist met Braziliaanse drumbands, Afrikaanse drums of juist Bollywood nummers.

Ga naar buiten | Sluit mooi aan bij de eerste want daar noemde ik het al: ga naar buiten. Als dat niet kan, probeer dan een raam open te zetten of uit de ruimte waarin je vast bent komen te zitten, te gaan. Een verandering van omgeving doet vaak wonderen. Uiteraard neem je jezelf nog steeds mee, maar als je onder de mensen komt (of onder een andere soort mensen) krijg je vaak weer wat energie en inspiratie.

Doe alles anders | Zet je hersenen aan het werk! Schrijf je met rechts, ga even met links schrijven. Roer je je koffie altijd linksom, doe dat nu eens rechtsom. Als je start met lopen met je rechter been, doe het een keer met links. Of neem de trap in plaats van de lift. Door je hersenen heel hard na te laten denken over normale dagelijkse dingetjes, zorg je ervoor dat er nieuwe paden in je brein worden aangelegd die je weer kan gebruiken wanneer je tegen een muur aan loopt.

Praat even met iemand | Hierin heb je 2 keuzes: even sparren over waar je tegenaan loopt, of het gewoon heel ergens anders over hebben. In beide gevallen zorgt het voor een fijne afleiding en door met iemand anders te praten kan je zijn of haar inzichten in het verhaal (of misschien komen ze wel met een pareltje in een ongerelateerd gesprek) zie je heel vaak weer mogelijkheden.

Ga mediteren of trek een tarot/orakel kaart | Geheid dat je een boodschap krijgt waar je wat mee kan! Soms moet je er even mee sudderen, maar als je dan je thinking cap weer opzet dan is dat advies toch ergens gaan zitten en kan je heel goed bedenken hoe je verder moet.

Gebruik de funk als inspiratie | Dat doe ik namelijk nu ook, haha! Toen ik de cursor op het scherm zag knipperen en ik al een hele middag aan schrijven en studeren achter de rug had, kon ik niet zo snel op een geniaal idee komen. Totdat ik een orakel kaart trok (New Perspective, ik bedoel maar). Nadat ik voor de miljoenste keer naar het toilet was gegaan en weer een kopje thee had ingeschonken, kwam opeens het idee voor dit stukje. Nu alleen nog mijn eigen tips heel goed gaan naleven, haha!

Wat doe jij als je even vast zit?

~Nathalie de Groot~

Lees meer van Nathalie op haar eigen website My Winding Path.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Lees meer van Nathalie:

Zit je op het goede pad? 3 aanwijzingen en tips om door te zetten

Hoe ga je liefdevol met iemand om?

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!