Selecteer een pagina

29.05.2017 | Online School

5 x meer natuur in je (stads)leven – Iva J. Gration

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”5x meer natuur in je (stads)leven – Iva J. Gration” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5560″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Je hebt het vast ergens gelezen of gehoord. Dat de natuur goed voor je is. Goed voor je gezondheid, goed tegen stress en goed voor je rust. Misschien droom je regelmatig van een heerlijke vakantie ergens ver weg in een prachtige natuurlijke omgeving. Of denk je, screw it, ik word boer! Ik heb geen zin meer in die stadse drukte! Maar het kan ook anders…

[/vc_column_text][vc_column_text]Deze scheiding maken tussen óf leven in contact met de natuur óf het modern stadsleven, kan je al snel ontmoedigen om stappen te zetten. Ze voelen immers beiden als uitersten. Het goede nieuws is echter dat er nog vele opties tussenin zitten! 50 shades of living with nature zeg maar. Echt, het is dichterbij dan je denkt. Met onderstaande 5 tips van mij als Natuurcoach, haal jij in no time de natuur in je drukke stadsleven. Waarom ook alweer? Omdat de natuur jou energie geeft, de natuur rustgevend is voor je gehele zenuwstelsel, de natuur je immuunsysteem vergroot, de natuur je creativiteit vergroot, je stress verlaagt, je slaap bevordert… Need I continue? Nee dat dacht ik.

TIP 1 – Neem een hond

Toegegeven, deze optie is niet voor iedereen haalbaar ivm werk en woonruimte, maar als je de mogelijkheid en een enigszins flexibele baan hebt, then go for it! Een hond verandert je leven aanzienlijk. Je gaat namelijk iedere dag in weer of wind meerdere keren naar buiten. Je beweegt hierdoor, ontmoet veel andere hondeneigenaren, ontdenkt nieuwe leuke parken en natuurgebieden én je hebt er een maatje voor het leven bij. Persoonlijk heeft onze hond Lupa ons leven in alle opzichten positief beïnvloed. Ik zou niet meer zonder kunnen!

TIP 2 – Vind een wandelgroep

Ik hoor je denken. ‘Nee, dat is niet alleen voor 65- plussers’. Inmiddels vind je op meerdere plaatsen in en rondom de stad wandelgroepen. Door af en toe mee te gaan leer je nieuwe plekken kennen, ontmoet je like minded people en hoef jij niet over de route na te denken. Dat kun je aan de begeleider overlaten.

TIP 3 – Moestuin, stadstuin, community tuin, balkon tuin; kortom: tuinier!

Gelukkig leeft dit onder steeds meer (stads)mensen. Zoveel mogelijk buitenruimte benutten met (eetbare) planten en bloemen. Heb je een tuin maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? De Fruittuin van West organiseert regelmatig leuke workshops en ook de Gezonde Stad of IVN weet jou verder te helpen. Geen tuin? Kijk dan in de buurt of je mee kunt doen in een stadstuin of community tuin. En anders kun je van je balkon ook een heuse oase maken. Tuinieren is super gezond voor je en geeft je positieve energie.

TIP 4 – Plan je (werk) afspraken buiten

De beste plek voor een brainstormsessie. Of om een lekker te sparren met collega of baas. In de natuur ga je sneller out of the box denken en wordt je creativiteit geprikkeld. Durf dus ook zakelijke gesprekken waarbij je niet perse achter een laptop hoeft te zitten buiten te houden. En wil je jezelf of je bedrijf écht een keer trakteren op een bijzondere werkplek in de natuur? Kijk dan hier naar het geweldige aanbod van Sustainsville, ‘where nature meets business.’

TIP 5 – Haal je boodschappen direct bij de boer

Oh! Van deze word ik toch zo blij! Ik maak er inmiddels een gewoonte van mijn biologische groenten wekelijks direct bij de boer af te nemen via Boeren & Buren in Amsterdam. Mijn biologische eieren en vlees haal ik bij de prachtige Riddamerhoeve in het Amsterdamse Bos en voor de afwisseling ook bij Boerderij de Marsen in het Twiske. Het smaakt allemaal geweldig, je steunt de lokale boeren hiermee, de prijs is eerlijk en doordat je er in principe heen kunt fietsen, maak je weinig footprint en ben je lekker veel buiten. Win win!

~Iva Gration~

 

Als Natuurcoach en Yogadocent help ik jou graag om jouw welzijn te vergroten. Al wandelend in de natuur coach ik mensen met stress, burnout of levensvragen. In de natuur, onder mijn begeleiding, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten, positieve verandering en meer welzijn. Ik ondersteun jou graag bij het hervinden van je natuurlijke zelf. Meer informatie op https://www.dailynature.nl/  of info@dailynature.nl

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related posts
You may like this: Zit je op het goede pad? 3 aanwijzingen en tips om door te zetten.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!