Selecteer een pagina

5 ultieme feelgood fixes: zo ga jij weer ‘aan’ staan!

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”5 ultieme feelgood fixes; zo ga jij weer ‘aan’ staan!” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9324″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Het is zo belangrijk dat jij je essentie voelt. Dat je je weer her-innert waarvoor je geboren bent. Als jij ‘aan’ staat, als jouw licht schijnt, verlicht jij daarmee ook de mensen om jou heen! Te lang in een dip en uit the flow, doet wat met jou en indirect met de mensen in jouw omgeving. Dus bij deze ‘5 ultieme feelgood fixes’ om weer snel back on track te komen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

1. Erken

Sta even stil bij het ‘je niet fijn voelen’. Het mag er zijn, want zonder downs geen ups. Hoe meer je er tegen vecht, hoe meer energie het krijgt en kost. Juist in ‘het er laten zijn’, ligt de sleutel. Als je het gevoel er echt even helemaal kunt laten zijn, geef je het de kans dat het al gaat ‘imploderen’. Dat het als het ware oplost zonder er verder specifiek iets aan te doen. Dat wat gehoord of gezien wilde worden, is aangekeken. Het helpt om het letterlijk te zeggen: “Ik voel me …”.

 

2. Geruststellen

Als er iets meer nodig is dan enkel het er laten zijn, is jezelf geruststellen een hele fijne. De oer-geruststellende houding is gewiegd worden. Dit zie je mensen van alle leeftijden automatisch doen als een baby huilt: het kindje wordt liefdevol opgepakt, dicht tegen het lichaam gehouden en geruststellend gewiegd.

 

Dit wiegen, en daarmee jezelf een geruststellend signaal af te geven, kun je heel simpel zelf doen:

  • Ga bijvoorbeeld op je stoel zitten, en beweeg je lijf een tijdje zachtjes van voor naar achteren. Geef je over aan iets wat een ritme lijkt te vormen. Voel of het ritme iets sneller of juist langzamer mag. Of je een kleine beweging juist fijn vindt of een forser heen en weergaan nodig is.
  • Als je ligt kun je je hoofd ritmisch van links naar rechts bewegen op het hoofdkussen.
  • Ultiem wiegen voor volwassenen is natuurlijk schommelen. Loom zweven op zo’n autoband aan een touw vastgebonden aan een dikke tak – ik weet er alles van, want deze hebben wij in onze tuin!
  • Geen schommel in de buurt? Doe dan de volgende helende oefening: ga in kleermakerszit zitten en wieg 1 voor 1 je been in je armen. Dit doe je door je voet in de ene elleboogpit te nemen en de knie van het zelfde been in je andere elleboogpit. Indien mogelijk houden je handen elkaar vast. Je andere been blijft in kleermakershouding op de grond voor het evenwicht. Wissel van been na een tijdje. Just try it!

 

3. Adem

Emoties hebben een bepaalde trilling. Die trilling kun je bewust beïnvloeden. Daarmee beweeg je de emotie – in zowel de letterlijke als figuurlijke zin van het woord – om over te gaan in een andere emotie. De meest simpele bewegingen die je kunt toepassen zijn specifieke ademoefeningen. Je ademt toch al, en door hier bewust – tijdelijk – een ander patroon in aan te brengen, geef je op de meest simpele manier een andere trilling aan je lijf. Hiermee beïnvloed je de trilling van je emotie.

Door deze ademoefening te ondersteunen met een fijne visualisatie, ondersteun je de beweging om uit je dip te komen en terug in flow. Je voelt dat je weer ‘aan’ gaat staan! Deze fijne oefening vandaag nog doen? Vraag hem hier aan!

 

4. Neuriën

Neuriën kost ultra-weinig energie maar heeft een mega groot effect. Je brengt trilling in je lijf, je stemming wordt beïnvloed en waarschijnlijk ga je merken dat andere delen van je lijf ook zin hebben om mee te bewegen. Shake it, shake it baby!

Je kunt jezelf ‘programmeren’ met een specifiek deuntje. Je kiest een liedje met een positieve associatie en dit ga je helemaal uitdiepen. Hoe fijn je je toen voelde, welke sensaties je toen allemaal in je lijf ervaarde, welke fijne gedachten je toen allemaal had, etc.

Dat liedje of deuntje wordt zo jouw wake-up-call voor als je het gevoel hebt niet ‘aan’ te staan, maar dat juist wel wilt. Het neuriën of fluiten van een specifiek liedje werkt zo goed omdat je meerdere zintuigen inzet: je gebruikt je mond (en adem), je oren horen en de trilling ervan voel je in je lijf. De hele associatie van positiviteit die je er aan hebt toegekend ‘zie’ je als het ware weer in gedachten voor je en daarmee voel je dat ook weer in je lijf.

Bovendien werkt neuriën positief ter ondersteuning van een minder bekend zintuig; je proprioceptie. Dit houdt in voelen waar je lichaam staat ten opzichte van de ruimte. In figuurlijke zin zou je kunnen zeggen dat het je helpt herinneren waar – en hoe – je in je leven staat.

 

5 Her-inner

Je flow is weg, of laten we het positief houden: tijdelijk even zoek. Grote kans dat dit komt omdat je je hebt laten overspoelen door allerlei zaken die jouw te veel energie kosten. En dat je te weinig tijd neemt voor dingen die jou energie geven. Zaak dus om bewust tijd en energie te steken in het opnieuw verbinden met jouw ‘thing to do’. Dit als het ware weer aan je innerlijk toe te voegen, ofwel je te her-inneren.

Neem de tijd zodat je bewust alles kunt loslaten, afstand nemen van wat jou nu niet dient. Zodat je weer ruimte maakt voor jouw essentie. Maak bijvoorbeeld een tekening of moodboard van alle dingen die jouw wezen tot uitdrukking brengen, die bij jou passen. Met een foto hiervan op je startscherm heb jij handige reminder![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ans Rozendal is eigenaar van Studio Sprankel waar ze je uitnodigt om (weer) te worden wie je bent. Bezoek haar website voor meer informatie.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!