Selecteer een pagina

5 tips voor nieuwe leiders

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”5 tips voor nieuwe leiders” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10430″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Je weet het. Je voelt het. Iets in jou is wakker. Iets in jou is niet meer te stoppen. En ook al vinden anderen het vaag. Ook al is het niet concreet. Je hebt te gaan.
Ik zoek nieuwe leiders. Leiders die gaan staan. Leiders die het lef hebben. Niet persé traditionele leiders omdat dat op je functieprofiel staat (al mag dat wel). Ik zoek leiders die weten dat de wereld aan het veranderen is. Leiders die weten dat het niet gaat over cijfers, processen of efficiënt zijn.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Ik zoek deze leiders die zich willen verbinden met hun gevoel, hun kwetsbaarheid, hun vrouwelijke energie. Ik zoek leiders die zich willen verbinden met zichzelf, hun dromen en hun geloof. Ik zoek leiders die gaan voor een nieuwe wereld, een nieuwe samenleving een kans. Ik zoek leiders die hiervoor gaan staan.

 

We leven niet in maatschappij van verandering, maar in een verandering van maatschappij

Professor Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde, verwoorde het al: “we leven niet in maatschappij van verandering, maar in een verandering van maatschappij”. Veel taken worden (straks) overgenomen door machines of robots. En dat vraagt dat we ons gaan onderscheiden als mens. Dat we ons gaan verbinden met ons mens-zijn.

 

5 tips om de nieuwe leider in je (nog meer) wakker te schudden

Vijf tips om je te helpen verbinden, vijf tips volgens universele principes:

1. Weet dat je perfect bent
Voel je je soms apart? Onzeker? Twijfelachtig in groepen? Weet dat jij ook onderdeel bent van het Universum. En dat oneindige intelligentie de bron is. Jij hebt geen aparte status, je bent onderdeel van het geheel en dus perfect. Je functioneert perfect precies zoals je bent.

2. Creëer je leven
Je Hoger Zelf creëert alle omstandigheden en gebeurtenissen in je leven, om de gevoelens die volgen te ervaren. Als we dit alles accepteren en er van houden, start het transformatieproces.

3. Het is de bedoeling
Alles heeft een bedoeling. Open je hart en sta jezelf toe om de inspiratie te voelen van de bedoeling van je leven. Je ontdekt dan dat alles betekenis heeft en je steunt. Stel jezelf niet langer ‘waarom’ vragen, maar start met ‘wat-vragen’. Stem je ook regelmatig bewust af op je lichaam, om te ontdekken of je ook bent afgestemd op de bedoeling. Wees alert op signalen van discomfort en stagnatie van de stroming van liefde.

4. Ga doen waar je van houdt
Ieder van ons heeft het recht om precies te doen wat je het liefst doet en daar het plezier van te ervaren. Doe waar je van houdt. Wees volledig vrij door te zijn wie je echt bent. En heb volledig vrede met de huidige situatie. Dan ontvang je de energie die nodig is om iets nieuws te beginnen.

5. Integreer actie vanuit liefde
Liefde is de motiverende kracht die alles heelt en transformeert. Denk je dat er iets verbetert moet worden? Ga dan op een stil plekje zitten en ontspan, tot de neiging om iets te doen voorbij is. Of zeg: “Ik ben bereid om de behoefte aan…los te laten.” Alleen actie vanuit liefde, vrede en inspiratie steunt je echt. Zodra je de liefde voelt stromen, wacht dan niet langer af en ga over tot actie.

 

De grootste belemmering voor verandering is angst. Ga jij ook staan?

Angst om te worden bespot, uitgelachen en afgekraakt. Maar innovatieve ideeën, andere denkwijzen klinken nou eenmaal vaak idioot of ongrijpbaar. Falen en leren hoort bij een revolutie. Evolutie en stapsgewijze verandering is belangrijk, maar revolutie hebben we nu het hardst nodig.

Ik ga staan voor leiders die bereid zijn zich kwetsbaar op te stellen door eerlijke gesprekken aan te gaan. Ik ga staan voor leiders die kwetsbaarheid niet schuwen. Ik ga staan voor leiders die er voor gaan om ongemakkelijke gevoelens te normaliseren. Ik ga staan voor leiders die samen op zoek gaan naar het verschil tussen schaamte en schuld.

Ik ga staan voor een nieuwe wereld. Een wereld van bewust zijn. Ga jij ook staan?

~Maak verbinding ~

Lieve groet,
Claudia[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Claudia Kolk helpt mensen om (weer) contact te maken met zichzelf en hun dromen te verwezenlijken. Ze stimuleert hen om van de gebaande paden af te gaan en een duurzame verandering te bewerkstelligen. Kijk op haar website voor meer informatie.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!