Selecteer een pagina

5 stappen om te ontdekken wat jou dient en wat niet

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”5 stappen om te ontdekken wat jou dient en wat niet” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9129″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wil jij een gelukkiger, bevredigender leven? Wil jij dat jouw leven een reis is van plezier, passie en magie? Een leven dat echt de moeite waard is om geleefd te worden? De eerste stap is bewustwording. Want ben jij je er volledig bewust van welke systemen er zijn? En welke programma’s je hebt geïnstalleerd? Tijd om op te ruimen en afscheid te nemen. Wat houd je wel, wat houd je niet?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

In dit artikel neem ik je in 5 stappen mee door jouw innerlijke boekenkast om te zien wat er staat, op te ruimen wat niet meer nodig is en ruimte te creëren voor wat mag komen.

Ruim 12 jaar ging ik naar dezelfde werkgever, ruim 12 jaar bewoog ik me binnen de structuren van dit systeem. Steeds minder uren, maar toch de oude vertrouwde basis bleef. Totdat ik hier mee stopte. Ik ruilde dit systeem in en het was verbazingwekkend hoeveel ruimte er ontstond. Je kent het wel ‘waar iets wegvalt, komt iets nieuws voor terug’. En het was zoveel meer dan ik vooraf had kunnen beseffen. Zoveel ruimte om op te vullen, dat ik nu zelfs diep weggestopte dromen aan het onderzoeken ben. En het grappige is dat de systemen die nog aanwezig zijn, dit nu angstvallig tegenhouden.

In 5 stappen ontdekken wat jou dient en wat niet:

Stap 1: Zie jouw leven als een kast

Een kast ingericht met je omgeving, je persoonlijkheid en je fysieke, mentale, emotionele en spirituele stukken. Dit zijn de schappen. En op die schappen staan bakjes met levensgebieden als: gezondheid, persoonlijke groei en uitdagingen, maatschappelijke bijdrage, huis en familie, financiën, werk en opleiding, ontspanning en plezier en zelfrealisatie.

Stap 2: Onderzoek wat er in jouw kast bevindt

Schrijf eens op wat er in jouw kast staat op het gebied van omgeving, persoonlijkheid, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Welke schappen herken je? En welke bakjes staan er allemaal in de schappen? Je kunt de invulling op de levensgebieden daarvoor gebruiken. Wees objectief, maar vooral ook subjectief. Het hoeft niet waar te zijn, kijk vooral ook naar je overtuigingen en onderliggende emoties.

Stap 3: Ruim je kast op

Bekijk nu eens waar je afscheid van wilt nemen. Wat eigenlijk niet past bij wie je wilt zijn of wie je diep van binnen bent. Droom! Niets is te gek, niets is onmogelijk. Stel jezelf voor dat je een nieuwe kast koopt. Teken er desnoods één. En neem alleen die dingen mee naar je nieuwe kast die je blij maken. Niet omdat je dat bedacht hebt, maar omdat je het diep van binnen voelt. Vind je het lastig om te voelen? Gebruik dan bijvoorbeeld yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen en holistische coaching om beter contact te maken met dat wat je voelt.

Stap 4: Vul je kast

Zie jij die ruimtes die ontstaan? Daar waar je opgeruimd hebt is plek voor iets nieuws. Ontdek eens wat je op deze plekken wilt toevoegen. En heb een beetje lef. Groei ligt net iets buiten je comfortzone. Dus kies die dingen die je spannend vindt, misschien zelfs een klein beetje onmogelijk acht, maar waar je huid wel van gaat tintelen, je hart een sprongetje maakt. En oh ja, vergeet vooral niet om een paar plekken leeg te houden, voor dat wat er spontaan mag ontstaan.

Stap 5: Geniet van de stroming

Als je meer en meer gaat leven naar dat wat je echt gelukkig maakt, gaat het stromen. Je lift mee op de stroming van het leven. Precies zoals het bedoeld is. En ook al is de stroming soms snel, ook al vind je het soms spannend. Heb vertrouwen en weet dat de stroming altijd zijn weg vindt.

 

~verbind jezelf ~

 

Lieve groet,

Claudia[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kasten opruimen is wat Claudia Kolk dagelijks doet, naast het op orde houden van haar eigen kast natuurlijk. Bezoek haar website en ontdek wat Claudia voor jou kan betekenen.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!