Selecteer een pagina

26.05.2019 | Holy Body, Online School

5 Self-care tools voor meer Empowerment

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”5 self-care tools voor meer empowerment” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”11542″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Empowerment gaat uit van jouw eigen kracht. De kracht die we soms even niet meer voelen of zo ver verstopt is dat we niet weten hoe we die kunnen terugvinden. Misschien voel jij die kracht juist wel maar ben je te bescheiden of verlegen om dat te laten zien. Self-care is the answer! Door goed voor jezelf te zorgen kun je ervoor zorgen dat die kracht weer binnen handbereik ligt of dat je je bescheidenheid gedag kunt zeggen en jij kunt gaan stralen (en iedereen om je heen daarin mee te nemen).

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Self-care is goed zorgen voor jezelf op het gebied van mind, body en soul. Het betekent ook dat die zelfzorg één van de hoogste prioriteiten heeft op jouw dagelijkse to-do lijstje. Het betekent niet dat je egocentrisch door het leven hoeft te gaan, integendeel. Doordat jij goed voor jezelf zorgt kun je vanuit die kracht anderen helpen en inspireren. Als jij jezelf kunt empoweren, stel je dan eens voor wat je voor anderen kunt betekenen! Jij bent jouw kracht, jij bent je eigen coach en adviseur en jij beschikt over alle tools om die kracht te laten leven en te laten zien. Deze vijf self-care tips ondersteunen jouw level of empowerment:

1. Beheers je gedachten

Raak je bewust van je eigen gedachten. Hoe reageer jij op bepaalde situaties? Wat denk je als je in de spiegel kijkt? Hoe verloopt jou interne gesprek gedurende de dag? Na de bewustwording kun je een shift realiseren en bewust kiezen voor positieve gedachten. Dit gaat natuurlijk met veel oefenen en vallen en opstaan. Probeer dagelijks je negatieve self-talk te vervangen voor gedachten die je voeden met zelfvertrouwen en kracht. Doe elke dag je best en wees hierin mild voor jezelf.

2. Affirmaties

Creëer affirmaties die jou in je kracht zetten. Schrijf deze op en maak ze zichtbaar door bijvoorbeeld in huis te hangen of op je spiegel te schrijven. Op deze manier nemen ze plaats in jouw onderbewuste. Herhaal de affirmaties net zolang totdat je ze gelooft en ernaar gaat handelen. Een aantal affirmaties ter inspiratie: ‘ik ben sterk en krachtig’, ‘ik mag er zijn’, ‘alles is er al’.

3. Zeg ‘nee’

Kies bewust voor de dingen die jou blij maken, maak geen keuzes omdat je denkt dat je daar iemand anders blij mee maakt of dat het iets is wat van jou wordt verwacht. Laat je meer leiden door je gevoel en zeg nee tegen een uitje waar je eigenlijk geen zin in hebt. Laat je niet leven, leef jouw leven! Nee zeggen is een belangrijke vorm van self-care doordat je eerder voor de dingen kiest waar jij energie van krijgt.

4. Neem verantwoordelijkheid

Door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen acties, over jouw gedachten en over hoe jij je voelt verdwijnt de afhankelijkheid van anderen en zet je jezelf daarmee direct in je kracht. Jij hebt de keus hoe je reageert of omgaat in verschillende situaties. Neem verantwoordelijkheid over hoe gelukkig jij je voelt. Er is echt maar één iemand die daar de regie over heeft en dat ben jij.

5. Gezonde leefstijl

Gezond eten, bewegen en genoeg slapen hebben direct impact op hoe jij je voelt. Jezelf moe en ongezond voelen zorgen ervoor dat je je fysiek niet sterk voelt en dat draagt niet bij aan een positieve mindset. Je kunt dit stimuleren door nieuwe rituelen te maken, bijvoorbeeld op iedere maandagavond een wandeling maken of iedere woensdagavond voor een aantal dagen gezond eten klaarmaken of op zondagavond een beautyavond te plannen en op tijd naar bed te gaan.

Deze tips kun je gaan toepassen als je hier tijd voor gaat vrijmaken. Reserveer ‘me-time’ in je agenda en laat je dan niet afleiden door je telefoon (vliegtuigmodus) of televisie. Je kunt ervoor kiezen om op die momenten te mediteren, dit bevordert de bewustwording van je gedachten en je kunt voor je meditatie een affirmatie kiezen waar je je op wilt focussen.

Door speciale tijd en ruimte vrij te maken om jezelf weer in je kracht te zetten raak je vanzelf bewuster van je gedachten of kun je in die tijd een beslissing nemen die je neemt vanuit je gevoel. Ga jouw eigen manier van self-care ontdekken, op een kussen mediteren werkt niet voor iedereen, een rondje hardlopen kan echter ook een manier van meditatie zijn. Met bovenstaande tools kun jij jezelf empoweren en heb je rituelen achter de hand die je kunt inzetten op het moment dat je je even niet zo zelfverzekerd en krachtig voelt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Take care of your Selfie

Anouk Schaap van Take care of your Selfie leert jou hoe jij je ware selfie kunt zijn, zonder likes of filters. Ze gaat aan de slag met overtuigingen die je niet dienen, je leert te vertrouwen op jouw intuïtie en om van daaruit nieuwe keuzes te maken. De workshop is opgedeeld naar Mind, Body en Soul en wordt iedere twee weken (in de oneven weken) op vrijdagochtend van 09.30 uur tot 11.00 uur gegeven bij De Bewustzijn School.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook of Instagram en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

power wave

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!