Selecteer een pagina

14.10.2017 | blog, Online School

De 5 geheimen van de Gelukkigste Mens

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De 5 geheimen van de Gelukkigste Mens – Nina Omeragic-Dokic” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7009″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Heb je al onder je bank gekeken? Of onder je bed? Weet je zeker dat je het niet in je tas hebt gelegd? Of in de koelkast.. Zo’n random plek komt ook vaak voor.

Pfoe.. Wat een zoektocht zijn we opgestart. Al duizenden jaren geleden. Hoe word je nou een gelukkig mens? Hoe komt het dat sommige mensen het wel hebben gevonden en “ik” alsmaar blijf zoeken en het nergens vind?!

Simpel. Je zoekt het op de verkeerde plekken. Het is niet ergens weggestopt, je hebt het altijd al bij je gehad. Zoals je op zoek gaat naar een bril die de hele tijd op je hoofd heeft gezeten. Het zijn deze 5 geheimen, die ‘hidden in plain sight’ zijn, die jou terug brengen naar jouw geluk.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

1.    Jaag niet op geluk

Oke, oke; dit klinkt in tegenstrijd met wat je had verwacht te lezen in dit artikel. Maar jagen op geluk is in feite helemaal geobsedeerd raken door geluk en het willen ‘zoeken’. Het gaat niet om zoeken, het gaat juist om het vinden. De mooiste en meest awesome dingen in het leven ontdekken we plots en niet wanneer we er hard naar op zoek zijn.
Dus, wat betekent dit?
Ontdek weer wat jou gelukkig maakt

Het kunnen de meest simpele dingen zijn. Boterhammen smeren? Buiten lopen en door plassen springen? Kijken naar de wolken? Tuinieren? Breien, tekenen, zingen, dansen..?

Waar ga jij van aan en kom je uit je hoofd? Het hoeft echt niet groot te zijn! Keep it simple. Dat grote komt zodra jij weer ontdekt waar jouw geluk in zit.

Klein geheimpje: het zit eigenlijk altijd al in je..

2.    Jij bent de meester van jouw perceptie

“Als ik eindelijk die promotie krijg, dan heb ik het voor elkaar!”
“Zodra mijn nieuwe spullen bezorgd worden, dan voel ik me beter!”
“Die buschauffeur was zo vervelend, hij zei niet eens hoi. Heeft heel mijn dag verpest.”
“Gisteren zeiden ze nog dat het niet zou regenen, nu kan ik al die leuke dingen niet meer doen!”

Jeetje, wat zijn wij mensen toch heel goed in klagen. Vaak wordt er zelfs gezegd dat de Nederlander een topathleet is in zeuren. Ik geloof zelf sterk dat überhaupt de mens daar gewoon heel goed in is. En hey, don’t get me wrong: soms zit ‘t tegen en wil je klagen. Helemaal top. Maar herinner jezelf eraan: jij bepaalt hoe jij je mag voelen over dingen. Laat je niet meeslepen in die emoties en leg vooral niet de ‘macht’ bij de ander of de situaties.

Bijvoorbeeld: jij en ik gaan samen bungeejumpen en dat hebben we beide nog nooit gedaan. Ik vind het heel spannend en jij stiekem ook wel. Staan we daar samen, krijgen een harnas om, uitgebreide uitleg van de instructeur en we worden gezekerd. Showtime!

Als eerste spring jij er af. 3.. 2.. 1..

“Wieeeeeee!”

Dolle pret! Adrenaline stroomt door je aderen. Je krijgt een dikke kick en je glimlach is niet van je gezicht af te slaan! Zou je nog een keer er af mogen springen?

 

Dan ga ik. 3.. 2.. 1..

“Aaaahhhh!”

Terror, drama en paniek! Het is het ergste wat ik ooit heb gedaan. Zo de afgrond in, richting de grond. Wat als het touw breekt?! Wat als ze me niet omhoog krijgen?! Oh nee, oh nee, oh nee!

 

Vertel mij eens, wat is het verschil in deze situatie? Is het de instructeur die ons beide heeft begeleid? Is het ‘t touw en harnas waar we aan vast zitten? Nope..

Het is puur de mindset.

Pak je verantwoordelijkheid over jouw gedachten. Welke patronen heb je? Wanneer ga je ‘doemsdenken’, hoe groot of klein ‘t mag zijn. Wanneer beperk jij jezelf?

3.    Vergelijk jezelf met JOU, niet de ander

Grootste valkuil die wij mensen maken is onszelf vergelijken met andere personen. Het is heel logisch dat wij mensen dat doen, aangezien we erg sociale wezens zijn. Maar daarmee vergeten we dat we ook een uniek persoon ook zijn, met eigen kwaliteiten en kunde.

Door te vergelijken beperken we onszelf. Waarom? Omdat we eisen aan onszelf gaan stellen die niet van ons zijn. We zetten onze kwaliteiten zo niet meer in het licht, maar lopen altijd in de schaduw van een ander.

Een ‘idool’ of ‘guru’ hebben kan iets moois zijn. Iemand waar je van wilt leren en die je kan vragen jou daarbij te helpen. Deze persoon (of personen) zijn er niet om ons de rest van ons leven aan te sturen, aangezien we op een gegeven moment van elkaar alles hebben geleerd. En dan? Dan kan jij een ‘guru’ worden voor een ander. En zo geven we door. We kunnen alles aan en van elkaar leren, maar we kunnen nooit identiek worden aan de ander. Dat is juist goed!

Daardoor blijven we samenwerken en hoeven we ook niet alles alleen te doen. Jij bent jij en dat is mooi, want jij hebt veel toffe dingen te bieden!

4.    Volg je hart, volg je flow

Belangrijke stap, maar soms ook een erg moeilijke stap. Je hart is altijd heel helder met wat jouw hoogste goed is. Alleen komt soms ons hoofd daar tussen. Laat je gedachten even op de achtergrond zweven als het hierop aan komt.

Wanneer raak jij de tijd kwijt? Waar ben je dan mee bezig? Of waar ben je op dat moment juist niet mee bezig?

Wanneer voel jij je hart bijna ontploffen? Of kleine sprongetjes maken?

Dat zijn de momenten wanneer jij vanuit jouw ultieme leven aan het handelen bent. Dan kom je in een hyperfocus en kan je flowen. Volg daarin je intuïtie. En verbind vaker met je voeten en je hart. Dan blijft je hoofd ook rustig!

5.    Wees open

Open je hart voor jezelf en voor de ander. Ook voor degene die je niet kent. Glimlach een keer naar een onbekende op straat, of maak een praatje met de vakkenvuller.

Zo simpel kan je beginnen met jezelf open te stellen. Je zult merken dat je dan meer gaat stralen en dat je daarmee de ander ook aanzet tot stralen. “Happiness is as simple as a smile”.

Maar stel je ook open in wat je voelt. Als iets niet prettig is, als iets tegen zit en ook als iets je heel veel energie geeft: deel het met de ander! Je partner, je familie, de buurman, collega’s en ook je leidinggevende. Hierdoor ben je transparant, zuiver en helder. Hierdoor weet jij waar je aan toe bent, maar de ander ook. Het hoeft echt niet allemaal zo moeilijk te gaan!

 

Het kan wel even duren voordat je alle geheimen van gelukkig zijn helemaal onder de knie hebt, maar maak je niet druk: it’s the journey that counts! Waarom? Omdat we zo eindeloos veel ontdekken over onszelf. Ook hoef jij je niet druk te maken dat je dit helemaal alleen hoeft te doen. Het is fijn om zelfhulpboeken te lezen en om webinars bij te wonen, maar als je het in de praktijk wilt brengen gaat het ‘t beste in verbinding met de ander. Daar kan je alleen maar nog meer van leren en ontdekken.

 

Zo heeft De Bewustzijn School een Premium Program dat hier geheel op gericht is. Om jou te leren die meesterschap weer in te nemen over jouw geluk. Eigenlijk ga je volledig terug naar je essentie, zonder al jouw maskers, verwachtingen en vergelijkingen. Je leert in 4 maanden om JIJ te zijn. En daaruit vloeien de mooiste dingen!

Wil je 13 november mee met de groep? Dan heb jij ‘geluk’ 😉 Ik geef je het 6e geheim, een sleutel om de deur naar jouw geluk te openen. Gebruik de code luckyme33 voor een gift van €50. From one happy person, to another. Verzilver dit cadeau <3

 

Ik wens jou echt het allergrootste geluk toe. Dat jij weer volledig vanuit jeZelf mag leven!

In Liefde, Nina

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ben je benieuwd wat De Bewustzijn School voor jou kan betekenen?
Boek dan een persoonlijk intakegesprek bij één van onze coaches.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!