Selecteer een pagina

4 stappen naar meer focus, rust en helderheid

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”4 stappen naar meer focus, rust en helderheid” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9433″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Start jij je dagen wel eens met een hoofd vol (wilde) plannen en een to-do lijst, maar gedurende de dag verlies je je focus? Je raakt afgeleid, verward (waarom doe ik dit ook alweer) en vermoeid? Dan is dit speciaal voor jou 🙂

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Ja, je start je dag vol goede moed. Maar binnen no-time heb je 15 schermen openstaan op je computer en je staart er maar naar. Intussen blijf je eindeloos je telefoon oppakken om te checken of je nog een bericht hebt. Je hoofd vliegt alle kanten op en het lijkt onmogelijk om je te focussen op een taak, laat staan om het af te ronden. Hoe harder je probeert te focussen hoe vermoeider en gefrustreerder je lijkt te worden. Je wilt gewoon de focus hebben om af te maken waar je mee begonnen bent.

 

Het belangrijke inzicht als je je afgeleid en verward voelt

Het is belangrijk om je te beseffen dat afgeleid zijn een symptoom is, niet iets om te negeren en zo snel mogelijk overheen te walsen. Proberen om iets te negeren of je ertegen te verzetten maakt het meestal alleen maar groter. We leren in onze cultuur om altijd maar door te pushen, om steeds in actie te blijven. Dit is heel erg vermoeiend en steeds maar doorgaan en pushen leidt vaak tot allerlei problemen. Juist het tegenovergestelde hiervan is effectief: jezelf ruimte geven om bewust te zijn van wat er gebeurt, te beseffen wat je nodig hebt en even te resetten. Niet doen in plaats van doen dus.

 

Stap 1. Stop even en geef je gevoel de ruimte

Kijk of je even weg kan stappen van wat je aan het doen bent. Probeer te accepteren dat het nu even niet lukt. Misschien ga je even wandelen, of als je dit voelt kan je zelfs gaan zitten met je ogen dicht om even naar je lichaam en gevoel te gaan. Wat gebeurt er nu in jou? Welke emotie is aanwezig? Geef dit wat ruimte zonder jezelf er meteen in te verliezen. Vaak is er iets in ons wat om aandacht vraagt waar we (onbewust) van weg willen. Voel het ongemak, de stress of wat het ook is en blijf erbij zonder oordeel. Adem een paar keer diep in en uit. Vraag jezelf, wat heb ik nu nodig? Niet iedereen in je omgeving, maar jij.

Stap 2. Support jezelf in plaats van te oordelen

Het klinkt misschien als een cliché maar dit is echt heel belangrijk. We leren dat we altijd maar productief moeten zijn, en als dit dan niet lukt hebben we hier een oordeel over.
Vaak zit onze zelfwaarde hier zelfs aan gekoppeld: als ik hard werk en productief ben, ben ik waardevol en anders niet. Of het gevoel hebben dat je faalt als je niet presteert. Wees juist nu superlief voor jezelf. Je doet niks verkeerd en je hoeft niet productief te zijn om liefde te verdienen. Je bent liefde.

Stap 3. Herhaal ‘loslaten’ in je hoofd voor meer helderheid

Loslaten herhalen is als een mantra en je geeft hiermee je onderbewuste de boodschap dat je ruimte mag creëren en de spanning en negatieve lading los mag laten. Deze ruimte gaat je helpen je taken weer op te kunnen pakken. Je kan ook kiezen voor een ander woord wat goed voelt voor jou. Je herhaalt dit woord net zolang totdat je opluchting of meer ruimte ervaart in jezelf.

Stap 4. Ga met een intentie (weer) aan de slag

Voel je je beter en ervaar je wat meer ruimte? Voordat je weer verder rent (ja ik weet hoe het gaat), neem even de tijd om te bedenken hoe je de volgende taak wilt ervaren. Wat is je intentie? Intentie is extreem krachtig en heeft invloed op de ervaring die je instapt. Je kan bijvoorbeeld zeggen: ik voel me helder tijdens deze taak en ik rond het met gemak af.

[dt_gap height=”10″ /]

Voel jij je vaak afgeleid, overprikkelt en vermoeid en wil je meer energie, flow en vrijheid ervaren?

Op zaterdag 22 september geef ik, Marleen Rovekamp, een workshop bij De Bewustzijn School ‘From fatique to freedom: How to thive as a sensitive & creative woman’. In deze workshop deel ik mijn verhaal en mijn belangrijkste inzichten. Ook reik ik je handvaten aan. WAT is jouw echte kracht als gevoelige en creatieve vrouw en HOE kan je vanuit deze kern leven? Ook is er tijd voor vragen, doen we wat lichte beweging en een mooie helende geleide meditatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marleen Rovekamp is een (yoga) teacher, schrijver en kunstenaar. Haar missie is om hoog gevoelige en creatieve vrouwen die overprikkelt en moe zijn weer te herinneren aan wie ze echt zijn, zodat ze vanuit hun eigen kracht en hart gaan leven en andere mensen kunnen gaan helpen. Bekijk haar website voor meer informatie: www.beingyouroadmap.com.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!