Selecteer een pagina

4 oefeningen om te aarden via je stem en je adem

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”4 oefeningen om te aarden via je stem en je adem” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”13783″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Aarden is fijn. Het helpt je in het hier en nu te zijn. Het zorgt ervoor dat je zowel steviger staat als je steviger voelt. En in sommige gevallen zorgt het ervoor dat je overtollige energie kan afdragen aan de aarde en voedende energie van de aarde kan ontvangen. Hoe gevoeliger je bent, of wil worden, hoe belangrijker het is om goed te kunnen aarden en met je lichaam verbonden te zijn.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Wat betekent aarden?

Aarden is een term die we vaak gebruiken in de yoga- mindfulness-, en de energetische wereld. Maar er zijn meerdere betekenissen gekoppeld aan aarden. De één is het diep verzonken in je lichaam zijn, de ander heeft met het magnetisch veld van de aarde te maken, waarin het van belang is dat je overtollige en negatieve energie kan afdragen aan de aarde en positieve aardse energie weer kan opnemen in je systeem. Soms gaan ze hand in hand, maar soms staan ze los van elkaar. Hieronder een aantal stem- en ademoefeningen waarin beide aanbod komen.

1 Ademhalingsoefening

Je kan voor deze oefening zitten of staan. Ik kies er persoonlijk altijd voor om te zitten.

Leg één hand op je buik onder je navel en je andere hand op dezelfde hoogte op je onderrug. Kijk of je op een ontspannen manier kan ademen waarbij beide handen zachtjes uit elkaar gaan tijdens de inademing en de handen weer naar elkaar toegaan tijdens de uitademing. Je hand op je buik zal meer bewegen dan je hand op je onderrug.

Deze oefening helpt om je adem dieper in je lichaam te krijgen en te ontspannen. Doordat je aandacht en energie verschuift naar je bekkengebied zak je dieper in je lichaam. Zeker wanneer je zit is dit een aardende oefening.

2 Stemoefening

Doe je lippen zachtjes op elkaar, ontspan je kaken en maak dan op je uitademing een ‘mm’ klank. Door de ‘mm’ te maken kan er veel resonantie plaatsvinden waardoor je lichaam van binnenuit een zachte massage krijgt. Kijk of je de klank en de trilling door je hele lichaam kan laten gaan. Het kan namelijk helemaal tot in je grote teen doorstromen.

Door deze oefening wordt alles zachtjes in beweging gezet. Op een subtiele manier word je steeds dieper in je lichaam getrokken door deze oefening.

3 Maak contact met de aarde

Ga staan (het liefst op je blote voeten) en zet je voeten parallel naast elkaar stevig neer op de vloer. Zorg dat je volledig in balans staat met je voeten en niet te veel naar voren of naar achter hangt. Voel het contact met de vloer en ervaar hoe je door de aarde gedragen wordt. Zet je intentie om de onderkant van je voeten te openen en laat dan vervolgens langzaam wortels de aarde inschieten. Zo kom je steeds steviger te staan in de aarde. Ga dan langzaam je adem volgen en neem de voedende energie op uit de aarde op je inademing, en laat alles wat je niet meer nodig hebt los om weer terug aan de aarde te geven. Doe dit zolang je daar behoefte aan hebt.

4 Loslaten en dieper zakken in je lichaam

Denk aan de Maoridans en ga met je benen in een redelijk wijde stand staan – met je knieën gebogen. Zorg dat je stevig staat en dat je ervaart dat je gedragen wordt. Neem dan je handen richting je middenrif of solar plexus, en laat ze dan vallen op een luide – met stem – zucht. Blijf dit herhalen terwijl je op iedere zucht nog meer loslaat. Dit is een oefening waarbij je gesteund wordt door de aarde zodat jij los kan laten. Door los te laten, kan je steeds een stukje dieper in je lichaam zakken. Daarnaast helpt deze stevig lage houding om nog meer te aarden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij verdieping en nieuwe kracht in jezelf ontdekken?

Je stem is een krachtig instrument en meer dan alleen een communicatiemiddel. Met je stem kan je zowel naar buiten gaan – communiceren met anderen –, als ermee naar binnen gaan, naar je kern. Vanuit haar liefde voor heling, energie en de stem helpt Kyra Vollebergh je weer om contact te maken met je diepere ‘zijn’. Neem contact op met Kyra van De Nieuwe Stem voor energiewerk en stemwerk. Zij geeft 1-op-1 chakra readings, energie healings en stemwerk sessies.

Meer lezen van Kyra? 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook of Instagram en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!