Selecteer een pagina

4 Mind Hacks voor een mooier leven

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”4 Mind Hacks voor een mooier leven” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9547″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Is het mogelijk om binnen anderhalve minuut te leren hoe je een relaxter leven voor jezelf kunt creëren? Jazeker! Dat is namelijk exact de tijd die je nodig hebt om dit artikel te lezen. Deze 4 krachtige tips hebben de potentie om je leven compleet te veranderen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Tip 1: wees dankbaar

Dankbaar zijn voor alles wat je hebt EN dat ook bewust uitspreken, verandert je (emotionele) staat en daardoor – op langere termijn –  je leven. Start met de mensen en dingen die al in je leven zijn. Ga na een tijd geleidelijk over naar de mensen en dingen die je graag nog in je leven zou willen zien, alsof het al plaatsgevonden heeft.

[dt_gap height=”10″ /]

Tip 2: wees je eigen coach.

Hoewel het een goed idee is om een coach te hebben die je helpt om je potentieel te bereiken, is het slim om ook je ‘eigen coach’ te worden. Het belangrijkste gereedschap van een coach is vragen stellen. De juiste vragen op de juiste momenten in je leven en met een beetje voorbereiding kun je dit prima bij jezelf doen. Vragen als:

  • Welke waarden vind ik belangrijk en hoe kan ik die uitten in deze situatie?
  • Als dit probleem eigenlijk een cadeau was, wat zou de uitkomst dan zijn?
  • Ik reageer hier heftig op, is daar een dieperliggende oorzaak voor?
  • Welke beslissing stel ik eigenlijk al veel te lang uit?

Ze veranderen het plaatje van jezelf – zoals jij dat ziet in je hoofd – en daarmee de manier waarop jij tegen jezelf praat. Je moet dit wel voorbereiden en de vragen niet pas in het moment te bedenken. Anders krijg je vragen als: Waarom ben ik altijd zo dom? Of: Wat is er mis met mij? Jouw brein gaat dan namelijk op zoek naar een antwoord dat de aanname in deze vragen bevestigt.  Hierdoor kun je juist in een neerwaartse spiraal terecht komen.

[dt_gap height=”10″ /]

Tip 3: weet wat je wilt

Hoe gek het ook klinkt, veel mensen hebben een duidelijker idee van wat ze NIET willen, dan van wat ze wel willen. Ze hebben een passieve houding in plaats van een actieve houding met een concrete richting. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil me niet gevangen voelen’ in plaats van ‘Ik wil vrijheid van keuze ervaren.’

Personen die meer gefocust zijn op wat ze willen vermijden houden waarschijnlijk vast aan een negatieve ervaring uit het verleden. Je geest fixeert zich door deze manier van denken juist op situaties waarin je datgene ervaart dat je niet wilt. Het gevolg is dat je steeds beter in staat wordt om het ‘negatieve’ te zien – ook wanneer daar eigenlijk geen reden voor is.

[dt_gap height=”10″ /]

Tip 4: ga op zoek naar de uitzondering

Wanneer je vervalt in bepaald gedrag waarvan je vindt dat het niet bijdraagt aan je doelen en visie, dan is het verleidelijk om dit te herleiden naar een oorzaak in het verleden. Dit is onder andere gebaseerd op een aanname dat het vinden van de oorzaak gaat bijdragen aan de oplossing. Het is nog maar de vraag of dat zo is.

In plaats daarvan kun je ook op zoek gaan naar de situaties waarin je dat gedrag niet vertoont. Analyseer wat er daar anders is en kijk of het je lukt om meer van dit soort omstandigheden te creëren.

[dt_gap height=”10″ /]

Wil jij graag meer uit je leven halen?

Dan ben je van harte welkom in mijn les ‘Haal meer uit je leven’ op de vrijdagochtenden bij De Bewustzijn School. In deze les nodig ik je uit om op zoek te gaan naar inzichten. Om het gesprek aan te gaan. Om op zoek te gaan naar de vragen die jou in staat stellen de ui laag-voor-laag af te pellen tot je bij de kern bent. Dat is spannend en soms een beetje oncomfortabel. Echter, wanneer je het jezelf toestaat zul je beloond worden met een toenemend gevoel van vrijheid en vertrouwen – in jezelf en in de toekomst.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Leroy Naarden is mede-eigenaar en vitaliteitscoach bij PhysiQ Fitness in Roosendaal. Tevens geeft hij lezingen en workshops rondom de thema’s: vitaliteit en stress, betere beslissingen nemen en persoonlijk verandermanagement. Meer weten: kijk op www.leroynaarden.nl of kom op een vrijdagochtend naar zijn les op De Bewustzijn School.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!