Selecteer een pagina

2.09.2016 | Online School

3 soorten zaken in THE WORK

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=” 3 soorten zaken in THE WORK” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2678″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

”Ik heb in de wereld maar 3 soorten zaken kunnen vinden: de mijne, de jouwe en die van God (bestaan). In wiens zaak zit jij?” – Byron Katie

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]Het moment dat je in de zaak bent van de ander is het onmogelijk om present te zijn in je eigen leven. En dan vraag je je af waarom je leven niet goed uit de verf komt. Natuurlijk voel je je alleen en afgescheiden. Zodra je meer en meer in je eigen zaak gaat blijven wordt je eigen pad steeds duidelijker en uiteindelijk wordt je net zo vriendelijk tegen jezelf als dat je tegen de ander bent.

Mijn dochter (19 jaar) is op dit moment mijn grote uitdaging…Ze zou moeten communiceren of ze thuis eet of ergens anders, niet steeds “last minute”met nieuwe plannen moeten komen, haar kamer opruimen, niet alles laten slingeren door het huis”……gezonder eten, meer bewegen….. Ohhhh allemaal haar zaak! Zelfs of ze communiceert of niet, is haar zaak!

Hét moment dat ik in ‘ haar zaak’ zit, me boos maak, me niet gezien en gehoord voel, ervaar ik verdriet, pijn en afgescheidenheid en is het op dat moment onmogelijk om positieve actie te nemen.

Niet ten opzichte van m’n dochter, bijvoorbeeld door geweldloze communicatie m’n behoefte uitspreken

en zeker ook niet ten opzichte van mezelf (mijn zaak)….

Waartoe ben ik niet in staat als ik in ‘haar zaak’ zit: gewoon te ontspannen en zien dat haar tienergedrag ongeveer hetzelfde was als mijn tienergedrag. Ik ben niet in staat om ‘last minute’ een vriend of vriendin uit te nodigen om samen te eten, of samen met vriend of vriendin naar SLA te gaan…ik ben ook niet in staat om te genieten van de rust….want m’n hoofd is op hol in ‘haar zaak’!

Veel van onze stress komt voort uit het feit dat we mentaal in de zaak van ‘de ander’ of in de zaak van ‘God/ bestaan’ zijn. Wanneer ik denk, “je moet eerder uit bed komen, ik wil dat jij gelukkig bent, je zou beter voor jezelf moeten zorgen,” ben ik in jouw zaak. Wanneer ik me druk maak over terroristen, oorlog, de klimaat veranderingen, ben ik in de zaak van God / bestaan.

Hier nog een oefening op momenten dat je je alleen voelt en afgescheiden. Vraag jezelf af in welke zaak je zit. Bij twijfel, neem een moment en vraag jezelf, “In wiens zaak zit ik mentaal?”

Neem waar of je ongevraagd advies geeft, hardop of in je hoofd. In wiens zaak zit je wannneer je ongevraagd advies aan het geven bent?

Suvana Raaijmakers

Elke dinsdag geeft Suvana van 20.00 – 21.30 uur The Work by Byron Katie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!