Selecteer een pagina

3 redenen om de pauzeknop in te drukken

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”3 redenen om de pauzeknop in te drukken” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10420″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Keuzes zeggen heel veel over wie jij bent en hoe je in het leven staat. Hoe bewust ben jij van de keuzes die je maakt? Herken jij je in opmerkingen of gedachtes als ‘Ik heb niet genoeg tijd’, ‘Ik heb geen focus’, ‘Ik ben moe’ of ‘Ik voel druk’?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Je kunt veel, maar niet alles tegelijk

Het leven is eigenlijk een rijdende trein die doordendert. Maar je kunt ‘gewoon’ uitstappen. Uitstappen, stilstaan, pauze nemen…. Voel je de paniek opkomen bij alleen al de gedachte om even te stoppen waar je mee bezig bent? Je to-do list is eindeloos. Je agenda is van uur tot uur volgepland. Mensen rekenen op je. En ergens is het ook wel veilig, want je weet wat je hebt en waar je aan toe bent ook al is het druk en drukkend.

Je kiest niet. Je wilt alles.

Ongemerkt ga je mee in de stroom. Je ziet het anderen ook doen. Wat anderen kunnen, kun jij toch ook? Ja, misschien wel. Maar wil je het ook? En is het ook goed voor jou? Word je er gelukkig van? Geniet je van waar je mee bezig bent?

 

Wat wil jij nou echt?

Door blijven gaan, is dat het alternatief? In die rijdende trein blijven zitten totdat die een keer tot stilstand komt en dat je dan noodgedwongen wel over dingen moet nadenken? Omdat je lijf zegt ‘ik kan niet meer’ of omdat je partner zegt ‘ik stop ermee’ of omdat je niet meer uitgenodigd wordt voor de borrels van je vriendenclub omdat je er toch nooit bent.

Het hele leven bestaat uit keuzes maken. Ook is het een keuze om aan jezelf toe te geven dat je niet blij bent. Dat je moe bent en dat de dingen niet gaan zoals je ze voor ogen had.

 

3 redenen waarom af en toe stilstaan goed voor je is:

 1. Je toekomst is nu.
  Waar je nu staat in je leven is de uitkomst van al je gemaakte keuzes. Jij geeft sturing aan je leven. Jij bepaalt waar je tijd aan besteed. Jij bepaalt je toekomst door elke keuze die je nu maakt. Wil je dingen anders? Dan zijn je keuzes van nu daarin bepalend.
 2. Om je volste potentieel te leven. 
  Hoe jij je nu voelt is het resultaat van waar je aandacht aan geeft. Door te reflecteren op je kwaliteiten en te toetsen of hetgeen waar je mee bezig bent je nog steeds gelukkig maakt, bepaal jij waar je je op focust. En waar je je op focust groeit. Het pad van moed en durf, door te gaan voor wat jij écht wilt.
 3. Het maakt je sterker.
  De versie van jezelf die jij nu bent is de uitwerking van je inspanning. Je hebt energie nodig om impact te maken. Jij bent verantwoordelijk voor voldoende ontspanning naast inspanning. Jij zorgt voor een volle of een lege energiebatterij door wat je doet.

Je hebt niet altijd een keuze in wat er op je pad komt, maar je hebt altijd een keuze hoe je er mee omgaat.

 

Plan persoonlijke check-in momenten

Ieder half jaar ga je naar de tandarts voor controle. Plan zo’n moment ook in voor jezelf. Zet een blok in je agenda en ga een stuk wandelen of stap in een heerlijk warm bad en loop alle elementen in je leven langs:

 • Relatie
 • Werk
 • Gezondheid
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Financiën
 • Sociale contacten

Ben je tevreden? Wat loopt er minder goed? Wat ga je doen zodat de tevredenheid toeneemt? Wat kan je weerhouden om deze actie(s) te nemen?

 

Je bent altijd één keuze verwijderd van een leven op jouw voorwaarden

Jij bent uniek. Tijd en ruimte voor bewustwording van wie je bent, wat je doet en wat voor impact dat heeft op jou is een waardevolle investering. Het maakt de wereld van verschil hoe jij de wereld ervaart. Alles wat je nodig hebt zit al in jou, je kunt ALTIJD een nieuwe keuze maken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Leren keuzes maken?

Benieuwd hoe je makkelijker betere keuzes kunt maken? Kom op zaterdag (in de oneven weken) om 9:30 uur naar de workshop ‘Power of Choice’ van Nienke van Dijk bij De Bewustzijn School. Voor vragen mag je Nienke ook altijd een berichtje sturen (nienke@nienkevandijk.com) en voor verdieping lees haar boek ‘The Power of Choice’.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!